Α. Λοβέρδος:Έχουμε όλα τα βιβλία στα σχολεία


Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδιάς Ανδρέα Λοβέρδο φέτος τα σχολεία είναι πλήρης από εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και από βιβλία.
Ο κύριος Λοβέρδος δήλωσε:
“Έχουμε εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, έχουμε όλα τα βιβλία στα σχολεία, έχουμε πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή, μέχρι χθες τον διορισμό 10.000 αναπληρωτών. Έχουμε τις δύο επόμενες εβδομάδες να διορίσουμε ακόμα 5.000 αναπληρωτές εκεί που διαμορφώνονται τα κενά, δηλαδή στα σχολεία που τώρα διαμορφώνονται Τμήματα όπως είναι τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, τα Τεχνικά Λύκεια, τα Εσπερινά σχολεία ή θα έχουμε 1000 εκπαιδευτικούς για τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν στο μέλλον.

Πρέπει να πω μία αλήθεια: δεν διαφωνούμε με τους συνδικαλιστές σε σχέση με τα κενά που προκύπτουν βάσει των αναγκών που ορίζει ο Νόμος. Πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις σε δύο ή τρεις σχολικές μονάδες σε περιοχές που εξυπηρετούνται από έναν καθηγητή και όχι από τρεις. Θα ήταν λοιπόν καλύτερα σε όλα τα σχολεία να έχουμε όλο το προσωπικό που ο Νόμος και οι εγκύκλιοι ορίζουν. Αυτό δεν θα γίνει γιατί η χώρα δεν έχει όλες τις δυνατότητες να καλύψει όλα αυτά τα κενά. Θα λειτουργήσουμε με όλα αυτά τα κενά τα οποία δεν θα είναι αποτρεπτικά στη λειτουργία του σχολείου και του μαθητή. Λειτουργούμε εκ των ενόντων. Σημειώστε ότι η Ελλάδα διαθέτει 127.000 εκπαιδευτικούς και αυτή τη στιγμή με τους Αναπληρωτές φτάνουμε τους 143.000 εν μέσω κρίσης. Εμείς κερδίσαμε ένα ΣΤΟΙΧΗΜΑ για το 2014-15 καμία δομή να μην είναι κλειστή αλλά η πληρότητα είναι στόχος που θα συνδυαστεί μόνο με την πολιτική ανάπτυξης.”


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Α. Λοβέρδος:Έχουμε όλα τα βιβλία στα σχολεία

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format