Το πρώτο TEDx University of Macedonia στις 9 Νοεμβρίου του 2013


Με μεγάλη μας χαρά και τιμή σας ανακοινώνουμε οτι το πρώτο TEDx University of Macedonia διοργανώνεται στις 9 Νοεμβρίου του 2013 απο επιλεγμένους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , σε συνεργασία με τη διοίκηση του, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έτσι μπαίνει στη λίστα με τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου που οργανώνουν ένα τόσο σημαντικό Event, αλλά και στην παγκόσμια TED κοινότητα.
O TED είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1984 και ξεκίνησε το 1990 στην California. Κεντρικός σκοπός του οργανισμού είναι η προώθηση και στήριξη καινοτομιών και ιδεών που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Το ετήσιο συνέδριο TED προσκαλεί τους μεγαλύτερους ηγέτες της παγκόσμιας σκηνής σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας σε ομιλίες που διαρκούν 18 λεπτά. Όλες οι ομιλίες γίνονται διαθέσιμες στο ευρύ κοινό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του TED.com. Το TED δημιουργεί ένα πρόγραμμα για τοπικά, ανεξάρτητα TED-like event τα οποία ονομάζονται TEDx.
Το TEDx μπήκε στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το TEDxCambridge, TEDxYale και TEDxLSE, και συνέβαλε στην υιοθέτηση πρωτοβουλιών που επηρέασαν το αντίκτυπο του εκάστοτε πανεπιστημίου στην κοινωνία. Φοιτητές , σε συνεργασία με την διοίκηση του πανεπιστημίου, αναλαμβάνουν το σύνολο της οργάνωσης του TEDx στο πανεπιστήμιο τους και δημιουργούν εξολοκλήρου το όραμα, το θέμα, το στόχο και την φύση του event. Το κοινό και οι εθελοντές στην πλειοψηφία τους αποτελούνται απο φοιτητές, πρόθυμους να συμβάλλουν στην κοινωνική αλλαγή και να επηρεάσουν την κοινωνία γύρω τους με καινοτόμες ιδέες.
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έγινε μέλος της TEDx κοινότητας το 2013 και δημιούργησε το πρώτο TEDx στο Πανεπιστήμο Μακεδονίας. Ένα καινοτόμο συνέδριο , αφιερωμένο σε φοιτητές και μη, θα πραγματοποιηθεί με σκοπό να αλληλεπιδράσει η κοινότητα των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης με δημιουργικούς ανθρώπους. Η πρωτοβουλία αυτή θα δώσει την δυνατότητα στην ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης να αφουγκραστεί την κοινωνία γύρω της και να επιδράσει θετικά για ένα πιο δημιουργικό μέλλον. Το TEDxUniversityofMacedonia είναι μία προσπάθεια φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που βλέπουν πέρα από την κρίση, τα προβλήματα και την καθημερινότητα. Με όπλο την όρεξη για γνώση και ζωή αντικρίζουν έναν κόσμο ευκαιριών εξέλιξης, δημιουργίας, γνώσης και σοφίας. Αυτά είναι και τα κύρια χαρακτηριστικά που θέλουν να μοιραστούν μαζί σας μέσα από πρωτοποριακές, καινοτόμες, διαδραστικές και ενθουσιώδεις παρουσιάσεις που ως μόνο στόχο έχουν να κάνουν να δείτε τον κόσμο με μια άλλη ματιά. Τη δική τους ματιά.
Όσους κατάφεραν να αποκτήσουν ένα εισητήριο τους περιμένουμε στο Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού το Σάββατο 9 Νοέμβρη στις 10.00 και όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτό το μοναδικό συνέδριο, στο livestreaming που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Dare ή στα ελληνικά τολμάω. Ο ορισμός που δίνουν τα περισσότερα λεξικά είναι ”ενεργώ χωρίς φόβο, χωρίς δισταγμούς, κάνω κάτι με τόλμη”.
Γιατί τολμηρός δεν είναι μόνο αυτός που ανέβηκε για πρώτη φορά το Έβερεστ, που περπάτησε στη Σελήνη, που διέσχισε τον Ατλαντικό ή που πέταξε για πρώτη φορά με αεροπλάνο. Εξίσου τολμηρός είναι και αυτός που άρθρωσε λόγο με επιχειρήματα ενάντια σε μία παγιωμένη αντίληψη, που τόλμησε να πάει σχολείο ενώ δεν της επιτρεπόταν, που αγάπησε χωρίς να αγαπηθεί, που πίστεψε και έδρασε για μία ιδέα όταν όλοι οι άλλοι την θεωρούσαν ανέφικτη ή απλώς τόλμησε να είναι διαφορετικός.
Οι ομιλίες καλύπτουν ευρύ φάσμα επιστημών. Αρχικά, οι ART απθ αποτελούνε μια  καθαρά φοιτητική πρωτοβουλία και σκοπός της είναι ο  σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού  μονοθέσιου, το οποίο λαμβάνει μέρος σε μία σειρά  παγκόσμιων διαγωνισμών που ονομάζεται Formula Student. Έπειτα, ο Ben Reade είναι ένα άτομο που αγαπάει να πειραματίζεται και να αναζητάει διάφορα πράγματα σχετικά με το φαγητό. Επόμενος ομιλητής στο φετινό TEdxUniversityofMacedonia είναι οι BONDEX που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι θα πει ταχυμεταφορά και μάλιστα με τον πιο οικονομικό και οικολογικό τρόπο,το ποδήλατο! Ας μη μιλήσουμε για το υγιές της υπόθεσης. Στη συνέχεια θα έρθει ο ψυχίατρος κύριος Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος που εργάζεται ενεργά στους Γιατρούς του Κόσμου, η ιδιότητα του είναι ψυχίατρος και θα τολμήσει  να μας μυήσει στο μεγάλο ονείρο του. Μουσικοί χαρακτήρες με το όνομα Κρούση θα πάρουν τη σκυτάλη στη συνέχεια που ‘’απασχόλησαν’’ πολλές φορές την πόλη με τον ήχο τους αλλά και την ενέργεια τους ενώ και η Μελεντίνη είναι μια ιδιαίτερα σπουδαία μουσική παρουσία εξίσου. Επόμενη ομιλίτρια η νεαρή Στεφανία Ξυδιά που μας υπόσχεται με το νέο της project μια δημοκρατία όπως θα την ποθούσαμε.  Στη συνέχεια ο Μilenco ένας Σέρβος που πέρασε από την Ελλάδα για κάποιους μήνες και επέλεξε να κατασκευάσει μια ιστιοσελίδα που θα βοηθήσει τους νέους μα βρουν την επιτυχία όπως λέει και το όνομα του. Σειρά έχει η πολυμήχανη και τολμηρή κ. Περάκη η οποία θα μοιραστεί μαζί μας επιλογές που καθόρισαν τη ζωή της. Παρουσιαστής της πρώτης διοργάνωσης TedxUniversityofMacedonia είναι ο Γιάννης Σερβετάς, ένας γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός ,και όχι μόνο, της Θεσσαλονίκης. Επόμενος ομιλητής είναι ο Άρης Χατζηνικολάου, ένας νέος άνθρωπος  που πήρε την τροφή του στα χέρια του αλλάζοντας έτσι καταναλωτικά πρότυπα ολόκληρων γενιών. Στη συνέχεια, ο Βασίλης Γεωργιτζίκης κάνει κάτι με υπολογιστές που εμείς οι κοινοί θνητοί δε θα καταλάβουμε ποτέ, ενώ ο Κωνσταντίνος Σφήκας είναι ο άνθρωπος που έφυγε έξω από τις γραμμές για να κάνει τελικά αυτό που αγαπάει. Να μας δείχνει όμορφα μέρη. Τέλος, ο Κωνσταντίνος Ματσουρδέλης είδε οτι έλειπε από την Ελλάδα ένα Μουσείο Γαστρονομίας ενώ ο Παύλος Γεωργιάδης είναι ιδρυτής μιας διεθνούς πλατφόρμας που συνδυάζει την αγάπη του για  αναζήτηση και  εξήγηση του συναρπαστικού κόσμου των φυτών. Καθώς και την αλληλεπίδρασή τους με τις κοινωνίες των ανθρώπων.
                                                    “Those who dare to fail miserably can achieve greatly.”
                                                                                John F. Kennedy


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Το πρώτο TEDx University of Macedonia στις 9 Νοεμβρίου του 2013

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format