Το Erasmus+ ψηφίστηκε και “αγκαλιάζει” επτά προγράμματα


«Η Ιρλανδική προεδρεία της ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για το νέο υποστηρικτικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό». Και το όνομα αυτού: Erasmus+, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα της Ιρλανδικής Προεδρίας της ΕΕ, την 26η.06.2013. Πιο αναλυτικά, η συμφωνία που επιτεύχθηκε επί Ιρλανδικής Προεδρίας της ΕΕ αφορά στο νέο πρόγραμμα για την υποστήριξη πρωτοβουλιών στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.
Έτσι, για τα επόμενα επτά χρόνια θα δαπανηθούν περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ από τα οποία θα επωφεληθούν περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι.
Το πρόγραμμα Erasmus+ συγκεντρώνει για πρώτη φορά το σύνολο των Ευρωπαϊκών και διεθνών σχεδίων/προγραμμάτων για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την νεολαία όπου για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται και αθλητικές πρωτοβουλίες. Το πρόγραμμα προβλέπει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα που θα συμβάλλει στη προώθηση της καινοτομίας αλλά και της διασφάλισης του ότι θα έρθουν στο προσκήνιο η πρακτική μάθηση και εκπαίδευση ενώ επιπλέον θα ενισχυθεί η αποδεικτική βάση για τη χάραξη πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων.
Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, ο Ιρλανδός Υπουργός Παιδείας και Δεξιοτήτων, Ruairi Quinn, TD, δήλωσε: «Βασικός στόχος της Ιρλανδίας κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της είναι ν’ αναζητήσει τρόπους για τη στήριξη βιώσιμων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην Ευρώπη. Με την ανεργία, ιδίως μεταξύ των νέων να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε ολόκληρη την Ευρώπη, το νέο αυτό πρόγραμμα θα έχει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση και την επίλυση της κρίσης».
Ο υπουργός-Quinn είπε επίσης ότι: «Το Erasmus + θα βελτιώσει την απασχολησιμότητα των νέων ανοίγοντάς τους νέες ευκαιρίες. Από το 2007, περίπου 400.000 άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη επωφελήθηκαν από τα τρέχοντα προγράμματα ώστε η σημερινή ανάπτυξη να σημαίνει ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών και καταρτίσεων θα είναι επιλέξιμοι».
Ο υπουργός σημείωσε ότι καθώς εκτιμάται ότι μέχρι το 2020, περίπου το 35% του συνόλου των θέσεων εργασίας θα χαρακτηρίζονται ως υψηλής ειδίκευσης. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε αφενός ότι οι νέοι μας θα είναι εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας και αφετέρου ότι εμείς τους παρέχουμε τις ευκαιρίες που θα αποκαλύπτουν το πλήρες δυναμικό τους».
Πρόσθεσε τέλος, ότι η συμφωνία των κρατών μελών για το Erasmus + αποτελεί βασικό επίτευγμα της ιρλανδικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κάθε είδους ευκαιρία εκπαίδευσης για κάθε ηλικία και άνθρωπο: www.inedivim.gr Χρήσιμες συνδέσεις · www.eurodesk.eu · www.inedivim.gr · www.neagenia.gr · www.ify.gr Όλες οι υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές -στην οθόνη του υπολογιστή σας: * μ’ ένα email στο: kpnthes@neagenia.gr * καθημερινά στη Facebook σελίδα του EurodeskGreece ****

Η Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ουσιαστικά είναι μια ευθύνη προς την λειτουργία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προεδρία είναι κυλιόμενη και η κάτοχος χώρα αλλάζει κάθε έξι μήνες ενώ από το 2007 κάθε τρεις προεδρίες συνεργάζονται για ένα κοινό πολιτικό πρόγραμμα. Έτσι, από τον Ιούλιο του 2013, τη προεδρία αναλαμβάνει η Λιθουανία και τον Δεκέμβριο του 2014 την αναλαμβάνει η Ελλάδα.

Πηγή: Εurodesk Greece


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Το Erasmus+ ψηφίστηκε και “αγκαλιάζει” επτά προγράμματα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format