Εθνικός διαγωνισμός μηχανικής 2013, EBEC Greece


Τα τοπικά γραφεία BEST Aθήνας, Χανίων, Θεσσαλονίκης και Πάτρας διοργανώνουν  στις 17, 18 και 19 Μαΐου τον εθνικό διαγωνισμό μηχανικής EBEC Greece 2013, από τον οποίο και θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες φοιτητών που θα συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μηχανικής EBEC, European BEST Engineering Competition 2013, στην Πολωνία τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Μηχανικής EBEC, είναι μια πυραμίδα διαγωνισμών. Στη βάση της ομάδας φοιτητών των ιδρυμάτων των εκάστοτε συλλόγων διαγωνίζονται σε δύο τομείς

1.       Ομαδική εργασία για την υλοποίηση μιας κατασκευής (team design)

2.       Λύση πραγματικών επιχειρησιακών προβλημάτων (case study)

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναπτύξει τις τεχνικές, επικοινωνιακές και κοινωνικές ικανότητες των φοιτητών προκειμένου να ανταγωνιστούν πάνω σε συγκεκριμένο στόχο. Οι ομάδες ανταγωνίζονται για τη βέλτιστη δυνατή λύση σε όρους αποδοτικότητας, κόστους και καινοτομίας.

Το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο υποστηρίζει απόλυτα αυτή την πρωτοβουλία η οποία έχει ως στόχο την ανάπτυξη των Ελλήνων φοιτητών τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο . Ανάλογη στήριξη  αναμένεται να υπάρξει και από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Λίγα λόγια για τον Best

Ο Σύλλογος Best (Board of European Students of Technology) αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό και μη πολιτικό σύλλογο ο οποίος δημιουργήθηκε από φοιτητές Πολυτεχνείων της Ευρώπης με κύριο σκοπό τη διοργάνωση σεμιναρίων ακαδημαϊκού και μη ενδιαφέροντος, την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών Πολυτεχνείων και τη προσφορά συμπληρωματικών γνώσεων στους φοιτητές τους. Ο σύλλογος BEST δρα σε 94 Πολυτεχνεία σε 33 χώρες σε όλη την Ευρώπη. 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Εθνικός διαγωνισμός μηχανικής 2013, EBEC Greece

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format