UNIque Days: Φοιτητές συμβουλεύουν μαθητές στην επιλογή σχολής


Κάθε χρόνο, χιλιάδες μαθητές λυκείου καλούνται να επιλέξουν τις σχολές στις οποίες ενδιαφέρονται να φοιτήσουν. Κατά την περίοδο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, οι περισσότεροι έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλο άγχος και πίεση, καθώς δεν είναι σίγουροι για τις επιλογές τους. Μάλιστα, δεν είναι μικρό το ποσοστό των μαθητών οι οποίοι, απογοητευμένοι από την επιλογή τους, επιλέγουν είτε να κάνουν 10% για κάποια άλλη σχολή, είτε να ξαναδώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Η βασική αιτία πίσω από αυτό το πρόβλημα είναι η αποσύνδεση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων από τους υποψήφιους φοιτητές – τελειόφοιτους μαθητές λυκείου.

 

Για την αρτιότερη ενημέρωση των μαθητών, κλειδί αποτελούν οι εν ενεργεία φοιτητές. Λόγω της άμεσης επαφής τους με το πανεπιστήμιο αλλά και της ηλικιακής τους σύνδεσης με τους μαθητές, οι φοιτητές μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του μαθητικού κοινού και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

 

“Ως φοιτητές, αντιλαμβανόμαστε τη σημαντικότητα μίας συνειδητοποιημένης επιλογής σπουδών και αναδιαρθρώνουμε τα κριτήρια στα πρέπει να βασίζεται. Πιστεύουμε ότι ο βασικός πυλώνας μίας τόσο σημαντικής επιλογής πρέπει να είναι ο ενθουσιασμός και το πάθος για το αντικείμενο σπουδών.”, λένε οι εθελοντές – φοιτητές της Unique Minds.

 

Η Unique Minds αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, εθελοντικό οργανισμό που ιδρύθηκε από φοιτητές, με πρωταρχικό σκοπό να δώσει απαντήσεις στην ακαδημαϊκή αναζήτηση μαθητών και νέων παιδιών, προσανατολίζοντας, συμβουλεύοντας και κυρίως φέρνοντάς τους σε επαφή με το εκάστοτε αντικείμενο σπουδών, ώστε να προβαίνουν σε πιο ώριμες επιλογές σχετικά με το μέλλον τους. Όραμα της Unique Minds αποτελεί όχι μόνο μια κοινωνία χωρίς επαγγελματικά στερεότυπα, αλλά κυρίως μια κοινωνία όπου η επαγγελματική επιλογή θα αποτελεί παρεπόμενο της προσωπικότητας και της γενικότερης φυσιογνωμίας των ανθρώπων, ώστε να ανατροφοδοτηθεί η αγορά εργασίας και να καταστούν λειτουργικότερες οι κοινωνικές δομές.

 

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνονται οι UNIque Days.

Οι  UNIque Days αποτελούν δύο ημερίδες ακαδημαϊκού προσανατολισμού οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 10 και 11 Απριλίου 2017. Στην πρώτη ημερίδα θα παρουσιαστούν οι σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στη δεύτερη ημερίδα, εκείνες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διημερίδα διοργανώνεται εξολοκλήρου από φοιτητές των προαναφερθέντων ιδρυμάτων και απευθύνεται πρωταρχικά σε μαθητές αλλά και σε ενδιαφερόμενους γονείς και καθηγητές.

 

Πιο αναλυτικά, η κάθε μία από τις ημερίδες θα περιλαμβάνει:

 

  • Αναλυτικές παρουσιάσεις όλων των σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από φοιτητές.

 

  • Διαδραστικά workshops διοργανωμένα από φοιτητές της κάθε σχολής. Στα workshops, οι μαθητές καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη το βασικό αντικείμενο μελέτης της κάθε σχολής, με την καθοδήγηση, φυσικά, των φοιτητών.

 

  • Ανοιχτούς διαλόγους με φοιτητές των σχολών και των δύο ιδρυμάτων, στους οποίους οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν οποιαδήποτε απορία σχετικά με τις σχολές που τους ενδιαφέρουν.

 

  • Γνωριμία με φοιτητικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα ιδρύματα αυτά καθώς και με επιτυχημένα φοιτητικά projects.

 

Για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να πραγματοποιήσουν προεγγραφή για την ημερίδα της επιλογής τους, λόγω περιορισμένων θέσεων. Οι προεγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα των UNIque Days.

Για οποιαδήποτε απορία μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με τη διοργάνωση στα ακόλουθα e-mails:

 

-Για τη UNIque Day του Ε.Μ.Π.: ntua@uniqueminds.gr .

 

-Για τη UNIque Day του Ο.Π.Α.: asoee@uniqueminds.gr .


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

2
32 shares, 2 points

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

UNIque Days: Φοιτητές συμβουλεύουν μαθητές στην επιλογή σχολής

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format