Το κομπλεξικό 2016


Ξεκλήρισε τη μουσική βιομηχανία, πήρε από τους φανατικούς του Χάρι Πότερ τον Σνέιπ, έφερε στο προεδρικό σκαμνί των ΗΠΑ έναν ημίτρελο , έσπειρε τον θάνατο σ’ εκατοντάδες αθώους καιντρομέρισε με τους ενοχλητικούς του μήνες άλλους τόσους.

Το 2016 κατέβαλε ομολογουμένως τιτάνιες προσπάθειες να κερδίσει τον τίτλο της πιο κομπλεξικής χρονιάς. Και κατά μία έννοια το πέτυχε.

Ο άνθρωπος που είναι ευγνώμων για όσα έφερε στον κόσμο μας το γέρικο πια 2016 είναι μάλλον είδος προς εξαφάνιση. Νοιώθω πως το περασμένο έτος ήρθε για να μισηθεί μέσα σ’ ένα κλίμα ανησυχητικής, παγκόσμιας ωστόσο, ομοφωνίας. Και ενώ οι περισσότεροι εστιάζουν στα τραγικά και τα δυσάρεστα του χρόνου που προηγήθηκε, εγώ εμένω πεισματικά στο αυτό γεγονός της ομόφωνης αντίδρασης.

Ξέρω οι εκρήξεις σε πρωτεύουσες είναι μεμπτές και τα αντίο σε αγαπημένους ηθοποιούς και είδωλα της εφηβείας εξίσου ψυχοφθόρος. Ξέρω η ρητορική μίσους από φωνές θεσμικές σκαρφαλώνει τρομακτικά στις πολιτικές αρένες. Ξέρω πως στο Παρίσι και το Βερολίνο, την Κωνσταντινούπολη ή το Χαλέπι τα πτώματα σωριάζονται για στοχεύσεις δόλιες και τόσο ατομικές. Όλα αυτά τα ξέρω. Γνωρίζω, όμως και το άλλο. Κανείς δεν γέλασε με τη Νίκαια. Όλοι μείναμε άναυδοι με τον Ρώσο πρέσβη. Και μουδιάσαμε με το Βερολίνο.

Η ισχνή αλλά διακριτή γραμμή ανάμεσα στη φρίκη και την εξαθλίωση είναι η συνήθεια. Μπορεί να συμβαίνουν τα χίλια τόσα φρικαλέα, αλλά το αίσθημα του πρωτοφανούς ποτέ δεν εγκαταλείπει τη γνησιότητα των αντιδράσεων μας. Όσο προτάσσουμε την αποτροπή στην παράνοια και την οπαδοποίηση, μαρτυρούμε πεισματικά την ανθρωπιά μας. Και ίσως αυτό κατάφερε να μας διδάξει το 2016 τελικά.

Όσο γυρνάμε την πλάτη στην τρέλα, στρεφόμαστε προς την αλήθεια.

Τί καλύτερη υπενθύμιση από αυτή;

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

1
10 shares, 1 point

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
1
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
1
OMG
Win Win
1
Win
WTF WTF
0
WTF

Το κομπλεξικό 2016

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format