5 λόγοι που οι φοιτητές βαριούνται να μαγειρέψουν!


Ως φοιτητές πέρα από την καλοπέραση και την ωραία ζωή που περνάμε έχουμε και κάποιες υποχρεώσεις, ειδικά εμείς που ερχόμαστε από επαρχία και ζούμε μόνοι μας στην πόλη των σπουδών.  Από τότε που μετακομίζεις μακρυά από τους γονείς σου η κυριότερη ανησυχία της μαμάς είναι «τι θα τρως». Αυτή την ανησυχία την έχεις και εσύ όμως εκείνη την στιγμή λες «θα παραγγέλνω απ’έξω μωρέ και σιγά τι δύσκολο έχει το μαγείρεμα για να μαγειρεύω μόνος μου».

Όταν όμως την ζεις αυτή την στιγμή και πλέον σπουδάζεις, το μαγείρεμα και γενικά το φαγητό έχει γίνει ενόχληση . Τι θα φας το πρωί, τι θα φας το μεσημέρι, τι θα φας το βράδυ, ερωτήματα που θέλουν απάντηση. Πάλι καλά είναι και η σίτηση της σχολής όμως και σε αυτή βαριέσαι να πας, ειδικά αν είσαι και μακρυά. Αυτή είναι και η στιγμή (+ το καθάρισμα) που συνειδητοποιείς την αξία της μαμάς στο σπίτι.

Πλέον δεν έχει έτοιμο υγειηνό φαγητό ή το αγαπημένο σου αλλά φαγητά που γίνονται έυκολα όπως αυγά, μακαρόνια, φαγητά από φαστ φουντ όπως σουβλάκια, πίτσες (να ναι καλά οι ντελιβεράδες) και φαγητά από την σίτηση που όσο να ναι σαν το φαγητό της μαμάς δεν είναι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας φοιτητής βαριέται να μαγειρέψει για τον εαυτό του. Ας τους δούμε λοιπόν.

  1. Σίτηση

Η σίτηση είναι η κύρια «αιτία» που οι φοιτητές δεν μαγειρεύουν στο σπίτι τους. Παρέχει έτοιμο,τσάμπα φαγητό και όχι ανθυγειηνό, επομένως δεν το σκέφτεται δυο φορές. Με το να τρως τουλάχιστον δυο γεύματα στην σίτηση σε βοηθάει αρκετά. Αν μένεις κοντά στην σχολή σε συμφέρει πάρα πολύ και σε θέμα οικονομικό και χρόνου.

  1. Έλλειψη από ψώνια

Ο φοιτητής τα ψώνια για το σπίτι τα βλέπει σαν αγκαρία και δεν τα κάνει με θέληση.Εκεί που για πρώτη φορά στην ζωή του έχει όρεξη να μαγειρέψει παρατηρεί ότι του λείπουν τα υλικά. Επομένως πρέπει να πεταχτεί στο σούπερ μάρκετ αλλά φοράει πιζάμες κα βαριέται να αλλάξει για αυτό το αφήνει τελείως.

  1. Βαριέται να καθαρίσει την κουζίνα

Έστω ότι μαγειρεύει, μετά πρέπει να καθαρίσει αυτά που έχει λερώσει και να πλείνει τα πιάτα και γενικά ότι κουζενικό χρησιμοποίησε. Μόνο στην σκέψη «τρομάζει» και τα παρατάει.

  1. Fast Food

Τα Φαστ Φουντ είναι τόσο καλά όσο και άσχημα για την υγεία μας. Όταν πεινάς βέβαια δεν το σκέφτεσαι αυτό. Το μόνο που σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή είναι να είχες ένα σουβλάκι μπροστά σου και ποιος θα αντισταθεί σε αυτό; Το να παραγγείλεις είναι η πιο εύκολη λύση.

  1. Γενικά βαριέται σε όλα τα θέματα

Υπάρχουν φοιτητές που περνούν διάφορες φάσεις στην ζωή τους. Κάποιος μπορεί να είναι σε φάση που τρελένεται να μαγειρεύει, κάποιος άλλος μπορεί να έχει πολύ ενέργεια για να κάνει πολλά πράγματα και κάποιος άλλος μπορεί να βαριέται γενικά. Και όταν περνάς την φάση της βαρεμάρας δεν έχεις όρεξη να κάνεις απολύτως τίποτα!

Γράφει η Εριάλντα Μπεντίνη

Διαβάστε επίσης:

«Γρήγορο» Φαγητό: Μια άπαιχτη μακαρονάδα φούρνου!

Σίτιση ματάκια μου.

“Οι φοιτητές είναι σοβαροί άνθρωποι” μου έλεγαν!

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

1
1 point

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

5 λόγοι που οι φοιτητές βαριούνται να μαγειρέψουν!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format