Όλες οι ευκαιρίες για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα σε μια σελίδα!


Είμαστε σίγουροι ότι έχετε σκεφτεί πολλές φορές ότι η οικονομική κρίση (σας) δημιουργεί αδιέξοδα. Ένα μέλλον μετά το πρώτο ή και το δεύτερο πτυχίο ή ακόμη και μετά το διδακτορικό προμηνύεται δυσοίωνο καθώς αυτό που ζητάνε οι εργοδότες ως επί το πλείστον είναι εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο. Και η απάντηση άμεση και αφοπλιστική … «εμμ σπούδαζα»! Υπάρχει λύση και αυτή είναι η συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγών όπως το πολύ γνωστό μας Erasmus, και πλέον Erasmus+, ή άλλα προγράμματα νεανικών οργανώσεων όπως η AEGEE, η AIESEC, η BEST, η EESTEC και πολλά άλλα. Το Erasmus+ εκτός από το κλασσικό Erasmus που όλοι ξέρουμε και αγαπήσαμε (συγκεκριμένα 65.000 περίπου φοιτητές Ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης  έχουν ζήσει την εμπειρία του Erasmus από το 1987 μέχρι και σήμερα) ανοίγει και άλλους- λιγότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό- δρόμους. Κάποιες από αυτές είναι οι εξής:

  • Πρακτική άσκηση σε εταιρείες/ οργανισμούς έως και 12 μήνες μετά το πτυχίο (με δεδομένο ότι η αίτηση θα γίνει ενώ είστε ακόμη φοιτητής)
  • Erasmus+ σε όλο τον κόσμο! Πλέον μπορείτε να κάνετε το Erasmus σας στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στην Κίνα ακόμη και στο Σουρινάμ!
  • Erasmus+ για σεμινάρια, ανταλλαγές νέων και εθελοντισμό στο εξωτερικό.

Πάμε πάλι από την αρχή όμως. Και που μπορώ να βρω εγώ αυτή την πληροφορία; Υπάρχει κάπου συγκεντρωμένη. Μμμ, η αλήθεια είναι ότι όχι… τουλάχιστον όχι μέχρι πρότινος! Γιατί έχει δημιουργηθεί μια νέα σελίδα στο Facebook που ακούει στο όνομα Dimitris Maragos- Team Europe Greece. Ο Δημήτρης Μαραγκός είναι Μέλος του Δικτύου Team Europe Greece με εξειδίκευση στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και υπεύθυνος Επικοινωνίας στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών- Εθνικό Μονάδα Συντονισμού για το Πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα. Η «Ομάδα Ευρώπη/ Team Europe» είναι ένα Δίκτυο ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων εξειδικευμένων σε ευρωπαϊκά θέματα οι οποίοι ενθαρρύνουν το διάλογο των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων με την κοινωνία των πολιτών. Τα μέλη του Δικτύου έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα​.

Σε αυτή τη σελίδα θα μπορείτε να βρίσκετε ευκαιρίες και πληροφορίες για ευρωπαϊκά προγράμματα για νέους, μαθητές, φοιτητές, για άτομα που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες, νέους επιχειρηματίες, εθελοντές, youth workers, μέλη αθλητικών σωματείων, μέλη πολιτιστικών οργανισμών και για πολλά άλλα target groups! Επίσης, θα μπορείτε να βρίσκετε πληροφορίες για εύρεση εργασίας στο εξωτερικό αλλά και αναζήτηση υποτροφιών σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό!

Πλέον δεν έχετε καμία δικαιολογία ότι δεν βρίσκετε πληροφόρηση για τις ευκαιρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό!

https://www.facebook.com/dimitrismaragosteameuropegreece/

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Όλες οι ευκαιρίες για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα σε μια σελίδα!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format