ELSA Thessaloniki Summer Law School on Medical Law and Bioethics: Οι εισηγητές συστήνονται


Σχεδόν 1.5 μήνα πριν την έναρξη του 2ου Διεθνούς Θερινού Νομικού Σχολείου με θέμα το Ιατρικό δίκαιο και τη Βιοηθική που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Θεσσαλονίκης (ELSA Thessaloniki), οι προετοιμασίες συνεχίζονται. Το εγχείρημα της ELSA Thessaloniki που ξεκίνησε πέρυσι, συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά, ενώ σε μια προσπάθεια εδραίωσης του θεσμού αλλά και εγγύησης της ποιότητας του Θερινού Σχολείου, η ELSA Thessaloniki συνεργάζεται και συνδιοργανώνει το πρόγραμμα με το Εργαστήριο μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής του ΑΠΘ, το οποίο έχει αναλάβει την επιμέλεια του ακαδημαϊκού προγράμματος. Αξιόλογοι ακαδημαϊκοί και εξέχοντες επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παραστούν στο Θερινό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη, 6-13 Ιουλίου.

Σε ένα νομικό Θερινό Σχολείο που θίγει ζητήματα ιατρικής και ηθικής δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν καθηγητές Νομικής, Ιατρικής αλλά και Θεολογίας, προσεγγίζοντας πολύπλευρα και διεπιστημονικά το ζήτημα της αρχής της ζωής. Οι συμμετέχοντες του Θερινού Σχολείου, λοιπόν, θα έχουν τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουν τους: Ελισσάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου ΑΠΘ, Έφη Τζίβα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Χατζηκώστα, Λέκτορα Ποινικού Δικαίου ΑΠΘ, Θεόδωρο Τροκάνα, Λέκτορα Αστικού Δικαίου και Βιοδικαίου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Βασίλειο Ταρλατζή, Καθηγητή Ιατρικής ΑΠΘ, Ιωάννη Πέτρου, Καθηγητή Θεολογίας ΑΠΘ, Χρυσάνθη Σαρδελή, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακευτικής ΑΠΘ.

Παρόντες θα είναι επίσης και οι: Καλλιόπη Κηπουρίδου, Διδάκτορας Νομικής και Δικηγόρος, Μαριάννα Βασιλείου, Υποψήφια Διδάκτορας και Δικηγόρος, Αντώνιος Τσαλίδης, Δικηγόρος, Χριστίνα Σαχινίδου, Νομικός, Μαρία Μηλαπίδου, Διδάκτορας Νομικής και Δικηγόρος, Θεοδώρα Χορταρά, Δικηγόρος, Νικόλαος Δημόπουλος, Δικηγόρος.

Ομιλήτρια του Θερινού Σχολείου θα είναι και η Dr. Ilise Feitshans, Διευθύντρια του Work Health and Survival Project σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ευρώπη. Διαλέξεις θα παραθέσουν, τέλος, και οι Ρωξάνη Φράγκου, Σύμβουλος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Επιστημονική Συνεργάτης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Διδάκτορας Νομικής, Θεμιστοκλής Δαγκλής, Διδάκτωρ Ιατρικής, Σύμβουλος Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Ειδικός στην Εμβρυϊκή Ιατρική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το ΑΠΘ.

Αδιαμφισβήτητου κύρους επιστήμονες θα θίξουν το ενδιαφέρον ζήτημα του Ιατρικού Δικαίου και της Βιοηθικής και θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στα ζητήματα που αφορούν την αρχή της ζωής. Ραντεβού στις 6 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη! 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

ELSA Thessaloniki Summer Law School on Medical Law and Bioethics: Οι εισηγητές συστήνονται

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format