Γιατί να σχηματίσεις ένα study group;


Βρισκόμαστε στην καρδιά της εξεταστικής περιόδου. Το μυαλό σου σε εγρήγορση, οι καφέδες διαδέχονται ο ένας τον άλλο, όπως και τα μαθήματα. Οι σημειώσεις σου μοιάζουν σαν να έχουν επιβιώσει και τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και το Wikipedia προσπαθεί να σου καλύψει τα κενά που έπρεπε να έχεις καλύψει εσύ κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

Και είμαι σίγουρη ότι δεν είσαι και ο μόνος. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να σχηματίσεις ένα study group μαζί με άλλους συμφοιτητές σου που το έχουν ανάγκη; Σου παρουσιάζω 5 λόγους που το να διαβάζεις με ομάδα είναι πολύ καλύτερο από το διάβασμα που δεν θα κάνεις μόνος σου!

1. Έχεις πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες:

Όσο περισσότερα μυαλά έχεις μέσα σε ένα δωμάτιο, τόσο περισσότερη γνώση και σημειώσεις έχεις διαθέσιμες για το διάβασμά σου. Επίσης, όταν είστε περισσότερα άτομα “συμπληρώνονται” περισσότερες ώρες διαλέξεως, καθώς κανείς δεν θα έχει πάει σε όλα τα μαθήματα.

2. Αυτά που θα ακούς θα βγάζουν νόημα:

Έχεις βρεθεί ποτέ στη θέση να προσπαθείς να απομνημονεύσεις μια τεράστια ποσότητα πληροφοριών και να μην καταλαβαίνεις γρι; Δεν είσαι μόνος σου! Όταν μελετάς μόνος σου είναι δύσκολο να κατανοήσεις αυτά που μέχρι τώρα δεν έχεις κατανοήσει, σε αντίθεση με το να διαβάζεις μέσα σε μια παρέα που μπορούν να σου λύσουν οποιαδήποτε απορία και το αντίστροφο.
3. Τα θέματα που θα πέσουν μπορεί και να συζητηθούν μεταξύ σας:

Μόνος σου υπάρχει περίπτωση να ξεχάσεις να διαβάσεις κάποια extra σημείωση ή κάποιο σημείο που επισήμανε ο καθηγητής σου. Μιλώντας με τους φίλους σου για το μάθημα μπορεί και να πέσει στο τραπέζι κάποια αξιοσημείωτη ιδέα ή πρόταση και να το καλύψετε όλοι μαζί.

4. Μπορείτε να testάρετε ο ένας τον άλλο:

Πώς μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου πάνω στην πρόοδό σου όταν είσαι μόνος; Ο σχηματισμός ενός study group θα σου λύσει τα χέρια, κάνωντας μικρά test μεταξύ σας.

5. Είναι χαλαρωτικό:

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ακούς – ή μάλλον από το να μην ακούς – την απίστευτη ησυχία του δωματίου όταν διαβάσεις μόνος σου. Είναι τόσο ήσυχα, βασικά, που ο κάθε ήχος σου αποσπά την προσοχή. Όταν έχεις παρέα, και δε με τους ίδιους στόχους, υπάρχει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, ειδικά κατά τη διάρκεια των μικρών σας διαλειμμάτων που μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο στη συγκέντρωσή σου!

tumblr_m3huf1Fuoi1qjwz5yo1_500

Τι περιμένεις; Κάλεσε τους φίλους σου και διάβασμα αμέσως! Μια εξεταστική είναι, θα περάσει….

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Γιατί να σχηματίσεις ένα study group;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format