Συνέντευξη: Μάθε την τέχνη του καφέ από τα Μικέλ!


Ποιος δεν έχει απολάυσει τον καφέ του σε ένα από τα καταστήματα Μικέλ; Έχεις αναρωτηθεί όμως από που ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους, ποιοι είναι οι στόχοι τους για το μέλλον, αλλά και ποια είναι τα κριτήρια για να εργαστείς στην εταιρεία; Το Mystudentpass.gr μίλησε με την ομάδα του Μικέλ, ρώτησε για όλα τα παραπάνω και ορίστε τα αποτελέσματα:

Η ελληνική εταιρία Μικέλ είναι μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρίες στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Πότε κάνατε τα πρώτα σας βήματα και ποιο ήταν το αρχικό σας εγχείρημα;

Η Μικέλ έκανε τα πρώτα της βήματα στην πόλη της Λάρισας, όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημα το 2008. Σταδιακά, το εγχείρημα επεκτάθηκε αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα. Στην Αθήνα το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 2013. Σήμερα, το δίκτυο αριθμεί πάνω από 100 καταστήματα με αρκετά να βρίσκονται υπό κατασκευή. Στόχος μας από την αρχή ήταν να ανταποκριθούμε στη σχετική ανάγκη των καταναλωτών προσφέροντας υψηλής ποιότητας καφέ, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία ροφημάτων σε προσιτή τιμή.

Κατά τη γνώμη σας, ποιο στοιχείο της εταιρίας ήταν αυτό που σας διαφοροποίησε από τις άλλες εταιρίες;

Οι λόγοι που τα Μικέλ απέκτησαν αναπτυξιακή δυναμική και είναι σήμερα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στο χώρο της καφεστίασης είναι η πελατοκεντρική μας φιλοσοφία και η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε. Από τις άλλες εταιρίες του χώρου, θεωρούμε ότι διαφοροποιούμαστε σίγουρα ως προς την τεχνογνωσία και την άρτια εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού των καταστημάτων. 5

Όλα όσα καταφέρατε μέχρι στιγμής ως ελληνική εταιρία ήταν κάτι αναμενόμενο για σας ή προέκυψε κατά την πορεία της δουλειάς σας;

Τίποτα δεν ήταν αναμενόμενο, όλα προέκυψαν μέσα από πολλή δουλειά και προσεκτικούς σχεδιασμούς. Από την επιλογή των σημείων που θα άνοιγαν τα νέα καταστήματα μέχρι την επιλογή του προσωπικού και της ιδιαίτερης διακόσμησης των χώρων.

Ποια κριτήρια οφείλει να διαθέτει κάποιος ενδιαφερόμενος για να μπει στην οικογένεια Μικέλ;

Η βασική προϋπόθεση για να μπει κάποιος στην οικογένεια Μικέλ είναι να έχει καλή διάθεση για συνεργασία, όρεξη για δουλειά και ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας και τη διατήρηση της καλής της φήμης.

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες στις οποίες εστιάζετε ως εταιρία για την πρόσληψη νέων μελών;

Οι ειδικότητες για τις οποίες προσλαμβάνουμε αφορούν κυρίως τη στελέχωση των καταστημάτων (θέσεις υπευθύνων, barista, ταμείο, service, κλπ), αλλά είμαστε ανοικτοί για επαφές και ως προς το εταιρικό κομμάτι σε νέους ικανούς ανθρώπους με προσόντα και διάθεση για δουλειά που θα πλαισιώσουν την εταιρία σε διάφορους τομείς.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια ως εταιρία; Μια επέκταση της αλυσίδας των καταστημάτων Μικέλ και στο εξωτερικό είναι κάτι που έχετε σκεφτεί να δοκιμάσετε;

Τα μελλοντικά μας σχέδια περιλαμβάνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η επέκταση στο εξωτερικό σχεδιάζεται με προσεκτικά βήματα,ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων μας, η σωστή τυποποίηση και να μην αλλοιωθεί η διακριτή μας ταυτότητα.

DSC_2159

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Μικέλ για την συνέντευξη που μας παραχώρησαν. Όταν, λοιπόν, αποφασίσεις να πιεις τον καφέ σου με την παρέα σου, ξέρεις που θα πας!

Συνέντευξη από την Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Συνέντευξη: Μάθε την τέχνη του καφέ από τα Μικέλ!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format