Πάσχα στην Αθήνα!


Υπάρχουμε, λοιπόν, και εμείς που δεν θα πάμε πουθενά το Πάσχα αυτό! Μην απογοητεύεσαι όμως και η Αθήνα καλή είναι! Μπορεί να μην ζήσεις ένα παραδοσιακό Πάσχα στο χωριό αλλά και στην Αθήνα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να νιώσεις το κλίμα των ημερών.

1. Ιησούς από την Ναζαρέτ.
Ξάνα και ξανά και ξανά! Όσο και να το σνομπάρουμε, αμά δεν δεις ενά επεισόδιο, Πάσχα δεν καταλαβαίνεις. Δεν γίνεται να μην ακούσεις έστω μία φορά το “τουρουρου τουρουρου ρου”, δηλαδή το τραγούδι του Maurice Jarre “Jesus of Nazareth”. Όποτε όπου και να είσαι, σε χωριό ή στην Αθήνα, είναι κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου θυμίσει Πάσχα!

ιησουςμ ξκ,μμν

2 Ψήσε στο μπαλκόνι!
Μπορεί να μην έχεις αυλή, αλλά έχεις μπαλκόνι! Βγάλε την σούβλα στο μπαλκόνι και κάνε ένα αρνάκι και ένα κοκορετσάκι άλλο πράγμα! Εντάξει, μπορεί να γίνεις λίγο ρεζίλι, αλλά τι σε νοιάζει; Εσύ θα φας καλά. Εκείνοι;

9513a86fba1cabf019f331d002c66621_L

3.Πήγαινε σε παραδοσιακές ταβέρνες.
Δεν ξέρω αν είμαι η μόνη που έχει συνδιάσει αυτή την γιορτή με φαί! Και έτσι, λοιπόν, δεν γίνεται να μην προτείνω να πάτε να φάτε μέχρι σκασμού. Πραγματικά υπάρχουν τόσες ταβέρνες με πεντανόστιμα φαγητά , που θα σε βάλουν στο κλίμα των γιορτών για τα καλά.

Eating-meat-makes-men-look-more-masculine

4.Βάψε αυγουλάκια και φτιάξε τσουρεκάκια με τα δυο χεράκια!
Εντάξει πάλι για φαί μιλάω, αλλά Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά και τσουρέκι δεν γίνεται! Φτιάξ’τα μόνος σου, και δεν πειράζει άμα δεν τα πετύχεις και πολύ και τα αυγά σου βγουν ροζ. Θα έχεις απολαύσει την διαδικασία. Άντε και περίμενε την Κυριακή του Πάσχα για να τα τσουγκρίσετε , και ξέρεις ε…από τα πλάγια χτυπάμε (ύπουλο…).

0νμνκξ,νμμ,λ΄.

5. Ευλόγησον!
Πάρε την λαμπάδα σου και πήγαινε στην Ανάσταση! Και αν θες όντως να καταλάβεις το φετινό σου Πάσχα στην Αθήνα, μπορείς να πας στην εκκλησία για λίγο παραπάνω, και όχι 5 λεπτά πριν και 5 λεπτά μετά, ίσα ίσα για να μην ακούσεις γκρίνια!

μν,νμοολκ,ν ,

Έκτος από αυτά βέβαια, έχεις και την επιλογή να μην κάνεις τίποτα. Κάτσε, ξεκουράσου, πέρνα καλά και ας μην καταλάβεις ότι είναι Πάσχα. Όπως και να ‘χει είναι διακοπές!

 

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Πάσχα στην Αθήνα!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format