Πώς ξεκινώ τη συζήτηση..


Ένας από τους καλύτερους τρόπους να δικτυωθείς ενώ είσαι φοιτητής είναι να πηγαίνεις σε εκδηλώσεις.
Εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας, σεμινάρια, ημερίδες, φοιτητικές δραστηριότητες και οποιοδήποτε άλλο event θα σε φέρουν σε επαφή με άλλα άτομα σαν και εσένα καθώς και επιχειρηματίες και ανθρώπους που έχεις να πάρεις πολλά από αυτούς.
Ωστόσο αν είσαι ντροπαλός, όλη αυτή η ωραία φάση μπορεί να γίνει πολύ άβολη για εσένα και να μην καταφέρεις τίποτα. Όσο πιο κοινωνικός είσαι και μπορέσεις να ξεπεράσεις αυτό, τόσο πιο επαγγελματίας και έτοιμος για την αγορά εργασίας θα φαίνεσαι.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια τιπς που θα σε βοηθήσουν :

1.Ακόνισε τη δημόσια ομιλία σου.
Αυτό σημαίνει κάνε όσες πιο πολλές παρουσιάσεις μπορείς και μάθε να μιλάς ανοιχτά μπροστά σε πολύ κοινό. Θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση.

2.Ξεκίνα με μια χειραψία.
Ο τρόπος με τον οποίο δίνουμε μια χειραψία μιλάει πολύ για εμάς και για τους σκοπούς τους οποίους έχουμε και προσεγγίζουμε το άτομο. Ξεκίνα με μια χειραψία, συνέχισε με οπτική επαφή καθώς και ζεστά χαμόγελα.

3.Κέρδισε τη μάχη του ονόματος.
Είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο καθώς δηλώνει τη παρατηρητικότητα μας και ότι ενδιαφερόμαστε. Με το να επαναλαμβάνετε το όνομα του ατόμου,το εμψυχώνετε και το κάνετε να αισθάνεται σημαντικός.

4.Δείξε ενδιαφέρον.
Ξεκίνα τη συζήτηση και ρώτα πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Αν δεν σε ενδιαφέρουν,προειδοποιήσου και καν τα εσύ να φαίνονται ενδιαφέρον με τις ερωτήσεις σου και την οπτική σου γωνία.

5.Βάλε άλλον.
Αν είναι η πρώτη σου φορά σε τέτοιους χώρους ή γενικά η πολοστή και δεν μπορεις μα εξοικειωθείς τότε ζήτα απο κάποιο φίλο σου να σε βοηθήσει με το να μιλάει εκείνος και να σε συστήνει φιλικά.

6.Κάνε ειλικρινή κοπλιμέντα.
Πολλές φορές σε τέτοιους χώρους βρίσκονται άνθρωποι πολύ ‘μεγάλοι’ και πολύ ‘μικροί’ . Ένας πολύ κακός τρόπος να σπάσουμε το πάγο ή να γνωρίσουμε καλύτερα καινούριους ανθρώπους είναι τα παρατραβηγμένα κοπλιμέντα. Κάντε λίγα και ειλικρινή λοιπόν

7. Πες την ιστορία σου.
Όλοι έχουμε μια ιστορία και σε αυτές τις γνωριμίες το να είσαι ειλικρινής και μετριόφρων και να εκφράζεις την ιστορία σου είναι πολύ σημαντικό και δείχνει ωριμότητα,αποφασιστικότητα και εξέλιξη.

 

Γράφει : Βλαντή Κατερίνα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
kate

Πώς ξεκινώ τη συζήτηση..

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format