Πώς να βελτιώσεις τις παρουσιάσεις σου!


Το εαρινό εξάμηνο έφτασε,τα μαθήματα έχουν ήδη αρχίσει και οι εργασίες σου έχουν ήδη δοθεί..εργασίες ίσον παρουσιάσεις και εγώ είμαι εδώ να σε σώσω από αυτό τη καταναγκαστική πινελιά.
Οι παρουσιάσεις είναι ένα σημαντικό κομμάτι των εργασιών και σε βοηθά και στη μετέπειτα πορεία σου σου αφού μαθαίνεις να εξοικειώνεσαι με το κοινό συ και να παρουσιάζεις το οτιδήποτε. Βοηθά επίσης στο να αποκτάς το θάρρος που απαιτείται και να συμμετέχεις ενεργά σε ότι συζητάτε.

Παρακάτω θα πώ πολύ συνοπτικά μερικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε πρινκατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Ας ξεκινήσω από το πριν:

1. Ποιοι? Ποιοι είναι αυτοί που αποτελούν το κοινό σου,ποια είναι τα ενδιαφέροντα τους και γενικά ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι,ποιο είναι τ επίπεδο τους.
2.Γιατί?Κατάλαβε το κίνητρο σου,γιατί παρουσιάζεις,τι θες να πετύχεις,τι θες να επιτευχθεί μετά από την παρουσίαση σου αυτή? Ποια είναι η εικόνα που θες να αφήσεις στο κοινό σου? Σκέψου όλα αυτά διότι θα σε παρακινήσουν.
3.Τι? Τι είναι αυτό που παρουσιάζεις? αφορά το κοινό σου? Γιατί να καθίσει κάποιος να σε ακούσει? Θα σε βοηθήσει να προσθέσεις ενδιαφέρον πινελιές στο περιεχόμενο σου.
4. Χρησιμοποίησε τη μέθοδο του μπικίνι. Αυτό σημαίνει πες και δείξε αρκετά αλλά κρύψε και αρκετά από τα σημαντικά ώστε να διεγείρεις το ενδιαφέρον.

Κατά τη προετοιμασία:

1. Όσων αφορά το PowerPoint:μη γίνεσαι αυτός ο τυπάς που παρουσιάζει ένα θέμα με άσχετο φόντο. Όχι μη σε παρακαλώ είναι αντιαισθητικό και δείχνει κατά πόσο σχολαστικός είσαι..αν το κάνεις προφανώς δεν είσαι!
2.Αφορά ξανά το θρυλικό PowerPoint. Αγαπητοί φίλοι,αναγνώστες και συμφοιτητές μου.Το PowerPoint δεν είναι να γράφετε κατεβατά αλλά να σημειώνετε διακριτικά τα σημεία τα ποία θέλετε να τονίστε ,είναι εκεί να συνδέει και να σε κατευθύνει.’Όχι πια κείμενα που κουραζόμαστε και μόνο που τα βλέπουμε και δεν σας ακούμε καν λοιπόν.
3.Πήγαινε στην αίθουσα πιο  πριν ενώ είναι άδεια και κάνε πολλές πρόβες εκεί και σπίτι σου. Επανέλαβε όσο πιο πολλές φορές ώστε να συμφιλιωθείς  με το περιεχόμενο σου.
4.Τα ρούχα σου. Ναι ναι τα ρούχα συ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο γιαυτό φρόντισε να φορέσεις αυτά που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα και τονώνουν την αυτοπεποίθηση σου. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να ανέβεις πάνω με άλλο αέρα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης:

1.Ρίξε μια καλή ματιά στο κοινό σου να έχεις μια πλήρη εικόνα και να μη κοιτάς σαστισμένος και μη γνωρίζοντας  που να στοχεύσεις.
2.Χαλάρωσε το κλίμα,ενθάρρυνε το κοινό σου,γίνε απλός και ξεκίνα με έναν αυτοσαρκασμό να δείχνεις πιο κούλ.
3.Γλώσσα του σώματος. Από τα  σημαντικότερα κομμάτια που πρέπει να προσέξεις διότι δηλώνει περισσότερα από όσα νομίζεις.
4.Πρόσεξε τις παύσεις σου. Οι παύσεις και ο τόνος της φωνής σου μετατρέπουν τα πάντα και μπορείς να κάνεις ένα θέμα πολύ ενδιαφέρον καθώς και να διεγείρεις τη προσοχή και τα συναισθήματα των ακροατών σου.

Αυτά είχα να σας πώ…Καλή επιτυχία λοιπόν .

Γράφει: Βλαντή Κατερίνα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
kate

Πώς να βελτιώσεις τις παρουσιάσεις σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format