Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση των φοιτητών για το μήνα Ιανουάριο;


Είσαι φοιτητής, πράγμα που σημαίνει ότι έχεις ξεκινήσει μια νέα περίοδο στη ζωή σου.Και τα καινούρια πράγματα όπως συνηθίζεται, προκαλούν απορίες και προβληματισμούς.Ποιο είναι, όμως, το μεγαλύτερο ερώτημα που έχεις σα φοιτητής τον Ιανουάριο;

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, ο χρόνος άλλαξε, έχεις ανταλλάξει δώρα με την οικογένεια και τους φίλους σου και έχεις ήδη μπει σε διαδικασία αποτοξίνωσης από τις εορταστικές ατασθαλίες.Τί είναι αυτό που σε «βασανίζει» από εδώ και στο εξής; Μα φυσικά η εξεταστική.

Ναι, καλά διάβασες.Το ερώτημα-ζήτημα που θα σε απασχολήσει για ένα μήνα τουλάχιστον είναι η εξεταστική.Είναι αυτή η περίοδος που διαβάζεις, τρέχεις πανικόβλητος να βρεις σημειώσεις, ετοιμάζεις καφέδες νυχθημερόν και μετανιώνεις όλες τις στιγμές που είπες «Ας κοιμηθώ λίγο ακόμα» και δεν πήγες στη σχολή.

Αρχικά, μην πανικοβάλλεσαι!Κανένας παραπάνω καφές, κανένα ξενύχτι και κυρίως, κανένα άγχος δεν πρόκειται να σε σώσει από την εξεταστική.Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μεθοδικότητα και σωστή κατανομή χρόνου.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις πότε ξεκινάει η εξεταστική.Συνήθως η ημερομηνία και το πρόγραμμα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα κάθε Ιδρύματος.Παρ’ όλ’ αυτά, κάθε σχολή που σέβεται τον εαυτό της έχει μία τουλάχιστον σελίδα στο Facebook.Γίνε μέλος, ακόμα κι αν 9 στα 10 post αφορούν τις εκδηλώσεις στον Πάνο Κιάμο.Η εξεταστική είναι μια περίοδος που τείνει να ενώνει τους φοιτητές.Πρόργραμμα, sos, σημειώσεις, όλα θα βρίσκονται εκεί.

Δεύτερο (και εξίσου σημαντικό) : Διάβασμα! Οργάνωσε τις σημειώσεις και τη σκέψη σου.Να θυμάσαι ότι, σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα.Επομένως, όσο κι αν ξενυχτήσεις, όσους καφέδες κι αν πιείς, όσο κι αν κουραστείς, δε θα δεις αποτέλεσμα αν δεν είσαι συγκεντρωμένος.Διάλεξε μέρος, εφοδιάσου με σημειώσεις κι ένα ποτήρι χυμό-που έχει και βιταμίνες-και, ξεκίνα!

Αν πάλι δυσκολεύεσαι να βρεις μέρος για να διαβάσεις, ρίξε μια ματιά εδώ :

4 + 1 μέρη για…διάβασμα!

Για περισσότερα που αφορούν την εξεταστική…μείνε συντονισμένος!

Για το Mystudenpass.gr, Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση των φοιτητών για το μήνα Ιανουάριο;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format