Πως να περάσεις καλά στην εξεταστική!!


Το να περάσεις καλά στην εξεταστική είναι κάτι που σκέφτεσαι μόνο όταν ολοκληρωθεί, και ειδικότερα όταν δεις πόσα μαθήματα έχεις περάσει.Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη και η…καλοπέραση.Έλα όμως που, μπορείς να περάσεις καλά και κατά τη διάρκειά της! Γιατί, όσο κόπο κι αν απαιτεί το διάβασμα σε μια τέτοια περίοδο, όλοι αξίζουμε μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς.

  1. Cocktail party

Θυμάσαι τότε που η γιαγιά σου σε κυνηγούσε με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι;; (σίγουρα θυμάσαι). Ε, λοιπόν, είχε λόγο που το έκανε.Ένα ποτήρι χυμό μπορεί να σε γεμίσει ενέργεια και βιταμίνες, έτσι ώστε να ανταπεξέλθεις τις δύσκολες αυτές στιγμές.Πέραν τούτου, κάτι γευστικό και δροσιστικό σίγουρα θα σου φτιάξει τη διάθεση.

  1. Dear diary…

Ή αλλιώς, ψυχοθεραπεία.Μην τρομάζεις, δε θα σε στείλουμε σε κανένα ψυχολόγο.Αντ’αυτού, θα σε παραπέμψουμε στην παλιά καλή τεχνική έκφρασης συναισθημάτων, το ημερολόγιο.Όσο κλισέ και γιαγιαδίστικο κι αν σου φαίνεται, θα εκπλαγείς με το πόσο λυτρωτικό είναι το να καταγράφεις τα συναισθήματά σου.Στα συν ότι, κανείς δε θα σε πει παράλογο, δε θα νιώσεις «βάρος» και μπορείς να γράψεις ό, τι θέλεις.Άσε που, γνωρίζεις και καλύτερα τον εαυτό σου.

  1. Τηλεόραση

Όσο χαλαρωτικό κι αν σου φαίνεται το να χαζέψεις για μια ακόμη φορά τον τρίτο κύκλο στα Φιλαράκια, σε ενημερώνουμε πως, δεν είναι.Καθόλου.Αντί να χαλαρώσεις, θα αποσπάσεις την προσοχή σου.

  1. Coffee break

Άσε τους γονείς να λένε ότι οι βαθμοί θα έρθουν μόνο αν δε σε δει το φως του ήλιου για όλο το μήνα της εξεταστικής.Όταν νιώσεις την ανάγκη, βγες μια βόλτα, για ένα καφέ, μίλα με τους φίλους σου.Ένα διάλειμμα χρειάζεται σε όλους μας.Άσε που, ο καφές με τους φίλους σου μάλλον θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την πίεση της εξεταστικής, μιας και θα μοιραστείς τις σκέψεις σου με άτομα που βρίσκονται στην ίδια φάση με εσένα.

  1. Κρίση, με πιάνει κρίση…

Το τελευταίο που θες κατά την περίοδο της εξεταστικής είναι οι εντάσεις.Οι τσακωμοί και οι μικροπαρεξηγήσεις θα σε γεμίσουν νεύρα και άγχος, σε μια φάση που χρειάζεσαι ηρεμία.Keep calm, λοιπόν και όλα θα λυθούν στην ώρα τους.

Για το Mystudentpass.gr, Μαριάννα Αλεξοπούλου

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
1 share

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πως να περάσεις καλά στην εξεταστική!!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format