Πτυχίο θέλω,ΤΩΡΑ το θέλω! Let’s do it!


Αν θέλεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου και να πετύχεις στη ζωή σου, τότε το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το πιστέψεις!

Εξαρτάται από εσένα. Αν έχεις στο μυαλό σου την κλασική εικόνα του νεοέλληνα φοιτητή που πίνει φραπεδιές το μισό χρόνο, πηγαίνει όποτε θυμάσαι στις διαλέξεις, αφήνεις τα πιο δύσκολα μαθήματα για το τέλος κτλ., όχι σε 4 χρόνια αλλά ούτε σε 14 δεν τελειώνεις (και φυσικά ξέχνα την ιδέα του πτυχίου)!

Αν από την άλλη πάρεις τα μαθήματα με τη σειρά, διαβάζεις κάθε φορά μετά τη διάλεξη και κάνεις τις προτεινόμενες ασκήσεις (μετάφραση: προσπαθείς και τις κάνεις μόνος σου όχι τις αντιγράφεις ή να ζητάς από τον “παλιό” να στις λύσει) – κοινώς δηλαδή αν κάνεις ότι θα έπρεπε να κάνεις ως φοιτητής – τότε δεν θα έχεις πρόβλημα, το αντίθετο μάλιστα!

Θέμα προοπτικής είναι!

Τι προτείνει η αρθρογράφος:
#1 Πρώτα απ’ όλα μην ακούς τους άλλους, ειδικά τους παλιούς. Θα σε ρίξουν ψυχολογικά χωρίς λόγο.

#2 Διάβασε για να μάθεις όχι για να περάσεις. Ξέρω, νιώθεις πιεσμένος και δεν έχεις χρόνο… στην τελική όμως έτσι εξοικονομείς χρόνο, έχεις εξεταστική χωρίς πολύ άγχος και έχεις πάντα μια καλή εικόνα για το πόσο έγραψες όταν βγαίνεις από την αίθουσα.

#3 Μην διαβάζεις μόνο την ύλη. Είπαμε διαβάζουμε για να μάθουμε… Ό, τι μαθαίνεις καλό είναι. Μπορεί να σε βοηθήσει και στην εξεταστική .Επίσης, σχετικά με αυτό, παρότι θα ακούσεις από άλλους κτλ δεν είναι ανάγκη να τα διαβάζεις όπως στα λέει ο καθηγητής. Αν δεν σου αρέσει ο τρόπος που τα εξηγεί, διάβασέ τα από όπου νιώθεις εσύ ότι τα καταλαβαίνεις καλύτερα. Κι ούτε φυσικά είναι ανάγκη να παρακολουθείς έναν καθηγητή που δεν τα εξηγεί καλά… Tο μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάνεις το χρόνο σου, να τσατίζεσαι και στο τέλος να μην διαβάζεις και την υπόλοιπη μέρα από φυσική και ψυχική κούραση (αν και στην περίπτωση αυτή κοίτα να βρεις σημειώσεις για να ξέρεις τι κάνατε).

#4 Στόχος σου πρωτίστως είναι να καταλάβεις το μάθημα… και μετά στην εξεταστική διαβάζεις από τις σημειώσεις… αλλά πλέον αφού έχεις καταλάβει τι γίνεται, είναι απλά επανάληψη, δεν σκαλώνεις κάπου.
Αν προσπαθήσεις να τα μάθεις παπαγαλία… χάθηκες, άσε που δεν κερδίζεις τίποτα έτσι. Στο τέλος καταλαβαίνεις ότι κατάλαβες, αν ελαχιστοποιείς την απομνημόνευση, και σου φαίνονται όλα πολύ λογικά και φυσικά. Από την άλλη αν δεν καταλαβαίνεις κάτι 100% την ώρα που το διδάσκεσαι, it’s cool. Όσο προχωράς παρακάτω και εξοικειώνεσαι, θα γυρνάς πίσω και θα καταλαβαίνεις καλύτερα αυτά που σε δυσκόλευαν στην αρχή.

#5 Μην αγχώνεσαι, εφόσον δουλέψεις μέσα στο εξάμηνο, θα είσαι καλά προετοιμασμένος στην εξεταστική.

#6 ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ: διάβασε τα μαθήματα με τη σειρά τους.. Αν κοπείς την πρώτη φορά σε βασικό μάθημα τότε υπάρχουν 2 ενδεχόμενα: ή το έχεις μάθει καλά αλλά παραδόξως δεν έγραψες (πες κακή μέρα, ρίξε το φταίξιμο στον καθηγητή κτλ) οπότε οκ το ξαναδίνεις στην επόμενη! (αφού το έμαθες δεν θες πολύ διάβασμα), ή -δυστυχώς το πιθανότερο- δεν το έχεις μάθει τόσο καλά όσο νομίζεις. Στην δεύτερη περίπτωση, μην το παρατήσεις και πεις “εντάξει μωρέ άστο για το τέλος!” και πας σε επόμενο. Ακόμα κι αν δεν σου φαίνεται, η έλλειψη κατανόησης του πρώτου θα σε εμποδίσει να καταλάβεις το δεύτερο όσο καλά θα   μπορούσες αν ήξερες το πρώτο. Και σε όλες τις σχολές όσο συσσωρεύονται κενά τόσο πιο δύσκολα γίνονται μετά τα πράγματα. Γι’ αυτό τα βασικά μαθήματα κοίτα όχι μόνο να τα περάσεις, αλλά να τα μάθεις και όσο καλύτερα μπορείς.

#7 Κανείς δεν ξέρει όλα τα “βασικά”. Πίστεψέ με πάντα θα υπάρχει κάτι βασικό που θα “έπρεπε να ξέρεις”. Επομένως ξεκίνα να διαβάζεις τα μαθήματά σου, και όπου έχεις κενά από προηγούμενα, τότε προσπάθησε να τα καλύψεις.

#8 Να έχεις ρεαλιστικούς στόχους. Επειδή βιάζεσαι να περάσεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις 15 μαθήματα σε μια εξεταστική. Αν προσπαθήσεις να το κάνεις, θα τα κάνεις μαντάρα (εκτός αν διαβάζεις 18 ώρες τη μέρα ή είσαι σούπερ διάνοια).

#9 Πάρε μαθήματα που σου αρέσουν (στην περίπτωση που μπορείς να επιλέξεις), όχι μαθήματα που σιχαίνεσαι επειδή είναι “εύκολα”. Καλύτερα να διαβάζεις δύσκολο μάθημα που γουστάρεις, παρά ένα σχετικά εύκολο μάθημα που δεν σου τραβάει το ενδιαφέρων!

#10 Μην σε απογοητεύει αν πέσεις σε είρωνα ή άσχετο καθηγητή… υπάρχουν τέτοιοι μπόλικοι, οπότε καλή υπομονή στο μάθημά τους.

Extra tip: Ο πιο εύκολος τρόπος να δεις αν κατάλαβες κάτι, είναι να προσπαθήσεις να το εξηγήσεις σε κάποιον συμφοιτητή σου που δεν ξέρει. Αν δεν μπορείς να του το εξηγήσεις επαρκώς, τότε μάλλον δεν το έχεις καταλάβει τόσο καλά όσο θα ήθελες.

Το κυριότερο όμως! Βάλε πρόγραμμα, χαλάρωσε και απόλαυσέ το!!
Όπως και να έχει καλή επιτυχία!

Γράφει η Γαλάτεια Νεοφύτου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πτυχίο θέλω,ΤΩΡΑ το θέλω! Let’s do it!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format