AEGEE


Η Aegee είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και πολιτικά ανεξάρτητη οργάνωση που απευθύνεται σε νέους της ευρύτερης Ευρώπης. Κύριος στόχος της είναι η προώθηση της ιδέας της ενωμένης Ευρώπης και η συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των μελών της.
Ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1985 και το 1992 τα κεντρικά γραφεία μεταφέρθηκαν στις Βρυξέλλες. Σήμερα η Aegee εκπροσωπείται σε περισσότερες από 200 πόλεις, σε 40 χώρες και αριθμεί περίπου 13.000 μέλη. Η Aegee αποτελεί την οργάνωση που πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, το γνωστό Erasmus.
Η Aegee-Αθήνα είναι μία από τις πρώτες και μεγαλύτερες αντένες στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1986 και σήμερα έχει 100 περίπου μέλη. Κάθε εβδομάδα διοργανώνονται δράσεις από το ευρωπαϊκό δίκτυο της Aegee (από την όμορφη Ισπανία…μέχρι τον ρωσικό Καύκασο!!!) και στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε ως μέλη της Aegee-Αthina. Επίσης η Aegee-Athina διοργανώνει τοπικές και ευρωπαϊκές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format