Τα λάθη είναι χρήσιμα


Η ζωή είναι μικρή και όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο γρήγορα μας φαίνεται ότι περνάει . Όσο ζεις είναι σίγουρο  ότι θα έρθεις αντιμέτωπος με δύσκολες αποφάσεις  , αμήχανες καταστάσεις και θα κάνεις λάθη. Όμως πρέπει  να σταματήσεις να σκέφτεσαι  συνεχώς τις συνέπειες των πράξεων σου και να ζήσεις λίγο πιο ελεύθερος.

Πρώτα πρώτα  καταναλώνεις χρόνο και ενέργεια στο να σκέφτεσαι τι έκανες λάθος και να μετανιώνεις για αυτό ,  πράγμα που σε κρατάει μακρυά από όλα τα ωραία που σου συμβαίνουν και για τα οποία θα έπρεπε να είσαι ευγνώμων. Μην κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου.  Σε όλους αξίζει να συγχωρηθούν. Αν συνεχώς σκέφτεσαι κάτι που μετάνιωσες είναι επειδή ακόμη  δεν έχεις συγχωρήσει τον  εαυτό σου. Όλοι κάνουμε λάθη και πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά! Δες τα λάθη σου σαν εμπειρίες  ώστε να είσαι  πιο προσεκτικός με το τι θα αποφασίσεις  στο μέλλον και το πως θα μπορέσεις να προσεγγίσεις διαφορετικά μια κατάσταση που σε δυσκολεύει. Με το να έχεις ενοχές βασανίζεις τον εαυτό σου για κάτι που έγινε  και δεν αλλάζει. Αντί να μετανιώνεις για αυτό σκέψου καλύτερα τι θα μπορούσες να είχες κάνει  ώστε τα πράγματα να ήταν καλύτερα.

Μη  δικάζεις τον εαυτό σου  και  μην  τον θεωρείς υπεύθυνο για ότι συμβαίνει. Θα δεις ότι μόλις σταματήσεις  να αναλύεις τα πράγματα τόσο πολύ θα βρεις τι πραγματικά είναι ουσιαστικό για σένα ! Ειδικά αν ανήκεις στους ντροπαλούς και χωρίς αυτοπεποίθηση ανθρώπους θέλει θάρρος αλλά αξίζει για μια πιο ευχάριστη ζωή χωρίς άγχος.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
1
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
1
Geeky
Lol Lol
1
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τα λάθη είναι χρήσιμα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format