Μια μέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τους νικητές του 3ου φοιτητικού διαγωνισμού “Νίκος Αναλυτής”


Η δεύτερη μέρα του ταξιδιού μας στις Βρυξέλλες έφτασε στο τέλος της, με τους νικητές του 3ου φοιτητικού διαγωνισμού για την ΕΚΕ “Νίκος Αναλυτής” να έχουν γεμίσει τις βαλίτσες τους με νέες, μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις, εκτός από τις ξεχωριστές βέλγικες σοκολάτες.

Οι νικήτριες ομάδες, συνοδευόμενες από την Υπεύθυνη Ποιότητας και Πρωτοβουλιών του CSR Hellas, Άντα Παπασταμέλου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να παρακολουθήσουν μια σειρά από διαλέξεις από σπουδαίους ομιλητές, μέσα από τις οποίες πήραν μια καλή γεύση από τη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

15046276_848946721907286_1237775941_n

Η μέρα ξεκίνησε με την ομιλία του Dr Θεόδωρου Καλλιανού, μέλος της ομάδας ομιλητών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πάνω στις δημογραφικές τάσεις, στις κλιματικές αλλαγές και την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στην Ευρώπη, εστιάζοντας στη συνθήκη της Λισαβόνας. Στη συνέχεια, ο κ. Κώστας Χατζηφιώτης, μέλος του προεδρικού συμβουλίου του Δημήτρη Αβραμόπουλου, μίλησε για το μεταναστευτικό, τους πρόσφυγες και την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

14996339_848946765240615_1297481734_n

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, ο κ. Αντώνης Παπακώστας, υπεύθυνος του τμήματος Επικοινωνίας, παρουσίασε στην ομάδα το πρόγραμμα Europe Direct, μέσα από το οποίο οι χρήστες μπορούν να μάθουν τα πάντα για την Ευρώπη σε μορφή ερώτησης-απάντησης, ενώ ακολούθησε η διαδραστική ομιλία της κα. Άννα-Μαρίας Γιαννοπούλου, υπεύθυνη του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού, για το νέο πρόγραμμα του Erasmus+. Τέλος, ο κ. Διονύσης Τσάγκρης, στέλεχος του τμήματος Εσωτερικού Εμπορίου, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και SMEs, πρόσφερε τις γνώσεις και στοιχεία πάνω στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και πώς μπορούν τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης να τις αξιοποιήσουν.

14971416_848946795240612_185239061_n

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στις ομιλίες προσφέρθηκε καφές και τσάι για τα μέλη των ομάδων, καλέστηκαν σε μεσημεριανό γεύμα σε βέλγικο εστιατόριο, ενώ αργότερα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πόλη των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένης και της νυχτερινής ζωής.

 Έτσι, η δεύτερη μέρα έφτασε στο τέλος της, με την τρίτη και τελευταία να τους περιμένει η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Μια μέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τους νικητές του 3ου φοιτητικού διαγωνισμού “Νίκος Αναλυτής”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format