Δωρεάν σεμινάρια φυτικής παραγωγής απο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) θα υλοποιήσει από την Τετάρτη 25-05-2016 μέχρι και την Τετάρτη 29-06-2016 πρόγραμμα εκπαίδευσης 150 νέων, ηλικίας 24-40 ετών, σε θέματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Το πρόγραμμα (υπό την επωνυμία «Τριπτόλεμος») χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τη Διεύθυνση Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Επομένως, οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε χρηματικού ποσού.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 5 κατευθύνσεις, αντικείμενα-τομείς εκπαίδευσης ως εξής:

1. Ελαιοκομία

2. Αμπελουργία 

3. Κηπευτικές καλλιέργειες, Θερμοκήπια, Υδροπονία

4. Άνυδροι Κήποι – Φυτοδώματα (Tαρατσόκηποι) Αγροτουριστικών Μονάδων

5. Εδώδιμα Μανιτάρια: Καλλιέργεια-Αξιοποίηση

Η εκπαίδευση γίνεται με συμμετοχή μελών ΔΕΠ-Καθηγητών του ΓΠΑ, άλλων ειδικών επιστημόνων εντός και εκτός ΓΠΑ καθώς και διαφόρων επιτυχημένων επαγγελματιών του χώρου της παραγωγής και της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων. Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρία μέσω της θεωρητικής διδασκαλίας αλλά και της κατάρτισής τους σε διάφορες καλλιεργητικές τεχνικές. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις παραδόσεις, τα εργαστήρια, τις εκδρομές αλλά και τις συζητήσεις με τους εκπαιδευτές τους να αντιληφθούν τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους, τις βασικές προϋποθέσεις αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Συντονιστής του Προγράμματος «Τριπτόλεμος» είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Εργαστηρίου Δενδροκομίας του ΓΠΑ κ. Ιωάννης Παπαδάκης.

Για συνεχή ενημέρωση ακολουθήστε τη σελίδα του «Τριπτόλεμου» στο Facebook:https://www.facebook.com/triptolemos2015/

___________________________________

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι η 16η Μαΐου 2016. Όλες οι πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τις αιτήσεις υπάρχουν στον παρακάτω υπερσύνδεσμο:

http://www.minedu.gov.gr/ekdiloseis-new/seminaria/20005-25-04-16-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-symmetoxi-sta-seminaria-vraxeias-ekpaidefsis-sto-plaisio-tou-programmatos-triptolemos

Σημειώνεται ότι αρμόδια για την επιλογή των εκπαιδευομένων είναι η Διεύθυνση Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Πηγή: www2.aua.gr

 

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Δωρεάν σεμινάρια φυτικής παραγωγής απο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format