Setting the Deal Athens #2: Η εμπειρία μίας ζωντανής Venture Capital διαπραγμάτευσης επιστρέφει!


Το Setting the Deal Athens, η διαδραστική εκδήλωση που επιτρέπει στους νέους τεχνολογικούς επιχειρηματίες να δουν πίσω από τις κλειστές «πόρτες» μίας Venture Capital επένδυσης, επιστρέφει και φέτος στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

 

Φέτος, ένας πεπειραμένος Venture Capitalist και ένας επιτυχημένος startupper μαζί με τον νομικό του σύμβουλο θα διαπραγματευτούν ενώπιον κοινού τους όρους μίας χρηματοδότησης επόμενου σταδίου (Series A), ενώ πριν και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ο συντονιστής της συζήτησης θα εισάγει τους θεατές στους βασικούς όρους του term sheet και θα αναλύσει μαζί με τις δύο πλευρές τις στρατηγικές που ακολούθησε η κάθε μία, τα κίνητρα και τις σκέψεις τους, καθώς και τις πρακτικές που συνήθως συναντώνται σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις.

 

“Αντιμέτωποι” θα τεθούν οι Λουκάς Πηλίτσης, διευθύνων σύμβουλος και εταίρος της Anchorstone Partners και Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Taxibeat. Τον επιχειρηματία θα υποστηρίξει η νομικός σύμβουλος Μίνα Ζούλοβιτς, εταίρος του δικηγορικού γραφείο Filotheidis & Partners. Ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος, associate στο ολλανδικό επενδυτικό ταμείο Prime Ventures, θα αναλάβει να εισάγει το κοινό στους όρους μίας επένδυσης και να αναλύσει τις κινήσεις των δύο πλευρών στην εικονική διαπραγμάτευση.

 

Ένας μέσος επενδυτής κάθε χρόνο βλέπει πάνω από 200 εταιρείες και συμμετέχει σε πάνω από 20 συζητήσεις διαπραγμάτευσης. Αντίθετα, ένας μέσος επιχειρηματίας τις περισσότερες φορές μπορεί να μην έχει καν την εμπειρία μίας τέτοιας διαπραγμάτευσης πριν από ένα κρίσιμο επενδυτικό ραντεβού.

 

Το Setting the Deal αναπαριστά ζωντανά μία Venture Capital διαπραγμάτευση και ρίχνει φως στους όρους ενός term sheet, επεξηγώντας για παράδειγμα πώς καθορίζεται η αποτίμηση μίας εταιρείας, ποια είναι τα δικαιώματα προτίμησης ενός επενδυτή και οι όροι εξόδου του από την επένδυση, ποια είναι τα δικαιώματα αποκλειστικότητας και τα κόστη που μπορεί να αναλάβει ένας επιχειρηματίας και άλλα.

 

Το Setting the Deal είναι ένα φορμάτ που ξεκίνησε από τον accelerator HighTechXL στο Eindhoven της Ολλανδίας και που απευθύνεται όχι μόνο στους επιχειρηματίες που βρίσκονται στη διαδικασία ανεύρεσης χρηματοδότησης, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του Venture Capital. Υπενθυμίζεται ότι το Setting the Deal είναι μία εικονική διαπραγμάτευση επί ενός υποθετικού σεναρίου. Οι θέσεις και οι απόψεις που ακούγονται σε αυτό δεν αποτελούν οδηγίες επιχειρηματικής στρατηγικής ή επενδυτικής πολιτικής.

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από το περσινό Setting the Deal πατώντας εδώ.

 

Το δεύτερο Setting the Deal Athens διοργανώνεται το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 18:15 στο πλαίσιο του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2016. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ανοιχτή προς όλους τους επισκέπτες του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2016 που θα διεξαχθεί στις 1-3 Απριλίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

 

Τα εισιτήρια για όλο το τριήμερο του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας ανέρχονται σε 10 ευρώ και προπωλούνται στην διεύθυνση: bit.ly/setdealath16pr. Ολόκληρο το πρόγραμμα του Πανοράματος το οποίο περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη χρηματοδότηση των startups, τις εμπειρίες νέων επιχειρηματιών, τη διαδικτυακή επιχειρηματικότητα, τις τεχνολογικές επιχειρήσεις στην παγκόσμια αγορά και την γυναικεία επιχειρηματικότητα βρίσκεται εδώ: http://www.pan-orama.org.

 

Λίγα λόγια για τους προσκεκλημένους
Ο Λουκάς Πηλίτσης είναι διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτικός εταίρος του επενδυτικού ταμείο Anchorstone Partners. ένας πεπειραμένος επενδυτής σε Venture Capital και Private Equity τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009, μετά από 21 χρόνια καριέρας σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και Λονδίνο, προκειμένου να δημιουργήσει και ηγηθεί του Venture Capital και Private Equity Group του Ομίλου της Τραπέζης Πειραιώς. Προηγούμενως, κατείχε από το 1995 υψηλόβαθμες θέσεις στην αμερικανική State Street, σε τομείς επενδυτική τραπεζική, το εταιρικό Venture Capital και Pricate Equity, την ανάπτυξη στρατηγικής και διαχείρισης κινδύνου. Έφθασε μέχρι τη θέση του Pan-European Chief Administrative Officer, όπου ήταν υπεύθυνος για την πανευρωπαϊκή στρατηγική της εταιρείας και την επίβλεψη των δραστηριοτήτων Private Equity και M&A. Έχει εκτελέσει επενδυτικές συμφωνίες από τα στάδια της «θερμοκοιτίδας» μέχρι διεθνείς συναλλαγές equity αξίας 5 δισ. δολαρίων. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακών τίτλων από το Boston University Law School και το Boston College.
 

Ο Νίκος Δρανδάκης είναι επιχειρηματίας και ιδρυτής του Taxibeat, της εφαρμογής ταξί για έξυπνα κινητά, με παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχοντας τεχνικό background ως προγραμματιστής, δημιούργησε το 1999 το suppline.com, ένα B2B marketplace για επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν τις προμήθειες τους μέσω του Internet. Δύο χρόνια μετά η Suppline πουλήθηκε και το 2006 ο Νίκος και οι 2 συνιδρυτές του δημιούργησαν το sync.gr, ένα blog aggregator που μετεξελίχθηκε σε υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα. Το 2011 δημιούργησε το Taxibeat παίρνοντας χρηματοδότηση από το Openfund, την οποία ακολούθησαν νέοι γύροι χρηματοδότησης συνολικού ύψους 8 εκατ. δολαρίων.

 

Η Μίνα Ζούλοβιτς είναι εταίρος στο δικηγορικό γραφείο Filotheidis & Partners και επικεφαλής του τμήματος Πληροφορικής, Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Καινοτομίας. Έχει υποστηρίξει νομικά ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, ενώ λειτουργεί ως σύμβουλος νομικής και λειτουργικής στρατηγικής σε φιλόδοξες startups. Έχει συμμετάσχει σε μία πλειάδα σύνθετων εταιρικών (συγχωνεύσεις και εξαγορές, προσχέδια ομολόγων, stock options plans) συμφωνιών εκπροσωπώντας είτε την πλευρά του VC ή PE επενδυτή είτε την πλευρά της εταιρείας. Τέλος, έχει λειτουργήσει ως επικεφαλής νομικός σύμβουλος σε έργα που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τιμολόγηση και συνταγογράφηση, την ηλεκτρονική υπογραφή και την έκδοση ηλεκτρονικών εγγράφων της Δημόσιας Διοίκησης. Έχει λάβει το πτυχίο της Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και τον μεταπτυχιακό της τίτλο από το Queen Mary University of London.

 

Ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος εργάζεται ως Associate στην Prime Ventures, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά funds με έδρα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Προηγουμένως έχει εργαστεί στο Randstad Innovation Fund ως αναλυτής, ως διαχειριστής επενδύσεων στο Startupbootcamp HighTechXL και ως οικονομικός αναλυτής στο Dutch Expansion Capital. Έχει συνεργαστεί με τον Rockstart Accelerator και την Ernst & Young. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου μετ’ επαίνων στην Οικονομία και τις Επενδύσεις από το Rotterdam School of Management.

 

 

[[{“fid”:”10481″,”view_mode”:”wysiwyg”,”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”setdealath15_01.jpg”,”title”:”setdealath15_01.jpg”,”height”:”787″,”width”:”1181″,”class”:”media-element file-wysiwyg”}}]]


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Setting the Deal Athens #2: Η εμπειρία μίας ζωντανής Venture Capital διαπραγμάτευσης επιστρέφει!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format