Η συνταγή της επιτυχίας


Ναι! Καταφέραμε να μπούμε στο πανεπιστήμιο και επισήμως να καλούμαστε φοιτητές! Στην αρχή όλα φαίνονται τέλεια, καινούργιες παρέες, βόλτες, ανεξαρτησία, όμως πέρα από αυτά τι άλλο; Ο καιρός περνάει τα εξάμηνα στο πανεπιστήμιο τρέχουν επιτυχώς ή όχι και τα ερωτήματα αρχίζουν να περιστρέφονται γύρω από τον καθένα μας. Είναι αρκετό να τελειώσω το πανεπιστήμιο; Άντε να κάνω και ένα μεταπτυχιακό, μετά το χάος…; Η αγορά εργασίας έχει γίνει άκρως ανταγωνιστική και για κάποιους πλέον σχεδόν άπιαστο όνειρο, όμως πάντα υπάρχουν εκείνοι που έχουν ‘’όλο το πακέτο’’, πτυχίο, μεταπτυχιακό, διάφορα άλλα χαρτιά που πιστοποιούν τις γνώσεις τους και το πιο σημαντικό απ’ όλα γνωρίζουν πολύ καλά πώς να ‘’πουλάνε’’ τον εαυτό τους. Φυσικά αυτά τα άτομα θα απορροφηθούν πολύ πιο εύκολα. Υπάρχει τελικά ‘’μυστική συνταγή’’ για να επιτύχεις ως εργαζόμενος;

Μεταξύ μας, ‘’μυστική συνταγή’’ δεν υπάρχει! Υπάρχει όμως κάτι το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ώστε να ξεχωρίσεις και αυτό είναι σε ότι και αν κάνεις να βάζεις την δική σου ‘’πινελιά’’. Ο καθένας μας έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά ,τα οποία άμα τα εκμεταλλευτεί και καλλιεργήσει σωστά μπορούν να τον βοηθήσουν να φτάσει ψηλά. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να έχει έξυπνο χιούμορ, κάποιος άλλος να είναι πολύ ευγενικός, τέτοιου είδους χαρακτηριστικά φτάνουν για να σε κάνουν να ξεχωρίσεις. Βέβαια, μην ξεχνάμε πως μόνο αυτά δεν αρκούν, είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από γνώσεις και έτσι με αυτόν τον συνδυασμό, κάνεις την διαφορά.

Ξεκίνα λοιπόν να κάνεις πράγματα που αγαπάς, που σε ελκύουν και μέσα από αυτά προσπάθησε να καλλιεργήσεις το μοναδικό κομμάτι του εαυτού σου. Σε κάθε τι που κάνεις άρχισε να αφήνεις το δικό σου στίγμα και αέρα. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις και μελλοντικά να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Η συνταγή της επιτυχίας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format