Γιατί μπορεί να είναι καλό ένα διάλειμμα μετά τις σπουδές σου


Πριν από λίγο καιρό μιλούσα με μια φίλη μου που μόλις είχε τελειώσει τις σπουδές της και μου έλεγε αρκετά προβληματισμένη για το ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει να ακολουθήσει το αντικείμενο της και ότι ούτε είχε ζήσει αυτά που ήθελε προτού μπει στην αγορά εργασίας για τα καλά. Τότε ήταν που τις πρότεινα να κάνει ένα διάλειμμα και να αφοσιωθεί περισσότερο στον εαυτό της αναζητώντας όχι εργασία αλλά καινούργια ενδιαφέροντα και εμπειρίες, κάτι που τις φάνηκε αρκετά καλή ιδέα και αποφάσισε να  ακολουθήσει.

Είναι κάτι που όλο και περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν να κάνουν μετά το πέρας των σπουδών τους. Ένα χρονικό κενό  όχι κατ ‘ανάγκην δώδεκα μηνών, αλλά μπορεί και μικρότερης διάρκειας στο οποίο επιλέγουν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, επιδιώκουν τα πάθη τους, ή καταλαβαίνουν καλύτερα τι θέλουν από τη ζωή.

Όσο παράλογο ακούγεται και με την προϋπόθεση ότι θα το αξιοποιήσεις σωστά, ένα διάλειμμα μετά τις σπουδές σου μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη.

Εδώ είναι λοιπόν μερικές ιδέες για να εμπνευστείς.

Συνδύασε τα ταξίδια που πάντα ονειρευόσουν με την εθελοντική εργασία

Δεν χρειάζεται κατ ‘ανάγκη να ξοδέψεις μια περιουσία για να ταξιδεύσεις. Υπάρχουν πολλά προγράμματα στα οποία μπορείς να συνδυάσεις εθελοντική εργασία με ταξίδια με σχεδόν όλα τα τυπικά έξοδα πληρωμένα όπως προγράμματα (Erasmus+, Workcamps, Aiesec κτλ). Στα ταξίδια αυτά θα γνωρίσεις και  θα κάνεις φιλίες με  ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς, θα διευρύνεις τους ορίζοντες σου, θα ανακαλύψεις  καινούργια και όμορφα μέρη και θα  επιστρέψεις  με τόνους από όμορφες αναμνήσεις.

Ξεκίνα τα ταξίδια σου απο εδώ αφού: Το mystudentpass.gr και η #connectiD σε στέλνουν ταξίδι σε όποιο μέρος της Ευρώπης εσύ θέλεις.

Ξεκίνησε κάτι δικό σου

Μπορείς επίσης να ανακαλύψεις της ηγετικές σου ικανότητες και να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις μια επιχειρηματική δραστηριότητα και να κυνηγήσεις να κάνεις κάτι που θα είναι αποκλειστικά δικό σου. Ακόμα και αν αποτύχεις παταγωδώς θα είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία καθώς θα ανακαλύψεις την αγορά εργασίας από πρώτο χέρι, θα παραβρεθείς σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια θα κάνει πολλές γνωριμίες, θα κινηθείς έξω από τη ζώνη άνεσής σου και θα είσαι περισσότερο ξεψαρωμένος στην επόμενη σου δουλειά.

Βελτίωσε τις δεξιότητες σου

Στο διάλειμμα αυτό μπορείς επίσης παράλληλα με τα προηγούμενα να αποκτήσεις και μια νέα δεξιότητα όπως η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, ενός μουσικού οργάνου, ενός καινούργιου χόμπι η και όλα αυτά μαζί. Μπορεί εκτός των άλλων να προσθέσει και σημαντική αξία στο βιογραφικό σου, καθώς όλο και περισσότεροι εργοδότες προτιμούν να προσλαμβάνουν υποψηφίους που έχουν αρκετές εμπειρίες και δεξιότητες πέραν των τυπικών προσόντων όπως είναι το πτυχίο και η τυπική εργασιακή εμπειρία.

Μπορείς να κάνεις κάποια ή όλα από τα παραπάνω ή αυτά που έχεις σκεφτεί εσύ ότι πάντα ήθελες να κάνεις και δεν είχες το χρόνο. Το κλειδί είναι να καθίσεις και να αναλύσεις αυτό που θέλεις να επιτύχεις στο εν λόγω χρονικό διάστημα και να το αξιοποιήσεις στο μέγιστο.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Γιατί μπορεί να είναι καλό ένα διάλειμμα μετά τις σπουδές σου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format