Μην μετανιώσεις!


Θα το έχετε ακούσει πολλές φορές, και αυτό είναι σίγουρο. Μην μετανιώνεις για τίποτα, για καμία απόφαση, για καμία επιλογή. Τον τελευταίο καιρό, αφορμισμένη από την αλλαγή του έτους που ο καθένας κάνει τους δικούς του απολογισμούς, έχω κολλήσει σε αυτήν την φράση και την σκέφτομαι διαρκώς. Δεν ξέρω αν όλοι αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια ιδιαίτερα καθησυχαστική φράση, μια φράση που σε ηρεμεί και σε κάνει να πιστεύεις ότι ό,τι έχεις κάνει άξιζε τον κόπο, ότι δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα, να νιώθεις τύψεις ή οτιδήποτε άλλο γιατί άπλα δεν χρειάζεται να μετανιώνεις για καμιά σου κίνηση, λάθος ή σωστή.

Την φράση αυτήν, λοιπόν, εγώ την πιστεύω. Και την πιστεύω γιατί μου δίνει την δυνατότητα να εκτιμώ περισσότερο τον εαυτό μου και τις επιλογές μου. Τι και αν έδωσα παραπάνω από όσα πήρα; Τι και αν απορροφήθηκα; Τι και αν δεν προσπάθησα; Τι και αν έπεσα 10 φορές; Το θέμα είναι ότι σηκώθηκα 11. Από όλα αυτά έμαθα, από όλα αυτά πήρα, από όλα αυτά κατάλαβα πως πρέπει να χειρίζομαι καταστάσεις καλύτερα και με περισσότερη εμπειρία. Γιατί, σε αυτήν την ζωή, η εμπειρία έχει ρόλο καταλυτικό. Με εμπειρία ένα πρόβλημα μπορεί να γίνει λιγότερο επώδυνο και μια κατάσταση πιο εύκολη. Αξίζει να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου, αξίζει να επιμένεις αν αυτό είναι που θες και που πιστεύεις, και ας πληγωθείς.

Μακάρι όλοι να μπορούσαμε να καταλάβουμε, με την πρώτη, το λάθος και να το ξεχωρίσουμε από το σωστό, το ψεύτικο από το αληθινό. Όμως, αυτό δεν γίνεται πάντοτε, μάλιστα τολμώ να πω ότι γίνεται σπάνια. Αξίζει, λοιπόν, να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να μάθει, να πονέσει, να ζήσει. Αξίζει να πάρεις μια απόφαση και να μην την μετανιώσεις, και ας πήγαν όλα χάλια. Αξίζει γιατί στο τέλος, πάντα κάτι θα κερδίσεις, θα ” επιστρέψεις ” πιο εφοπλισμένος. Αξίζει να τολμήσεις. Η φράση αυτή, για την οποία γίνεται όλη η κουβέντα, υπάρχει μόνο και μόνο για να σε κάνει να τολμήσεις. Να σε κάνει να κερδίσεις μια στιγμή.

Εμένα με  βοηθάει και με καθησυχάζει όταν σκέφτομαι ότι δεν έπρεπε να κάνω κάτι ή  όταν πάω να  μετανιώσω για μια μου απόφαση. Ακόμα, με κάνει να ανακαλύπτω περισσότερα κομμάτια του εαυτού μου, να κρατάω αυτά που πρέπει και να πετάω αυτά που δεν χρειάζομαι, αυτά που με κάνουν αδύναμη ψυχικά. Με κάνει αυτό που είμαι. Με αφορμή, λοιπόν, και το νέο έτος, που όλοι σκεφτόμαστε τις χαρές και τις λύπες ,τους νέους στόχους και σκοπούς μας , είναι κάλο να πιστεύουμε και να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι αξίζει να προσπαθήσουμε για κάτι που πιστεύουμε, για κάτι που αγαπάμε, για κάτι που μας αρέσει, αξίζει γιατί τίποτα, ποτέ, δεν πάει χαμένο. Χαμένος πάει μονό αυτός που αδρανεί.

Καλή χρόνια, λοιπόν, με υγειά, χαρά, ευτυχία και πολλά πολλά μικρά ( και λίγο μεγάλα) λάθη!!!

 

  • *Το άρθρο στάλθηκε στο Mystudentpass από την αναγνώστρια Ελένη Ελευθεριάδου

Αν θες κι εσύ να μοιραστείς τις σκέψεις σου με το αναγνωστικό κοινό του mystudentpass στείλε μας το άρθρο σου ΕΔΩ


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Μην μετανιώσεις!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format