Έκανα μια βόλτα στην Αθήνα……


Η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πόλη που γεννήθηκαν η φιλοσοφία, ο πολιτισμός, η δημοκρατία, οι τέχνες. Η πόλη που οι περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν και επιθυμούν να σπουδάσουν και να περάσουν τα φοιτητικά τους χρόνια! Και αυτό όχι τυχαία, διότι η Αθήνα είναι η πόλη που σου παρέχει πολλές και διάφορες δυνατότητες τόσο στο κομμάτι της ψυχαγωγίας όσο και το κομμάτι της εκπαίδευσης. Οι ομορφιές της είναι τόσες πολλές όπως η Ακρόπολη, οι διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, τα στέκια που βγαίνουν οι νέοι κι όχι μόνο, οι διάφοροι πεζόδρομοι και τα πάρκα. Παρακάτω θα παρουσιάσω την Αθήνα μέσα από τα δικά μου μάτια, μέσα από τα μάτια μιας φοιτήτριας που σπουδάζει στην Αθήνα  και την θεωρεί πλέον «σπίτι» της.

12356132_1103352506355999_1511581399_o

Σε μια καθημερινή βόλτα στο κέντρο αλλά και έξω από αυτό συνειδητοποιείς την φυσική ομορφιά που υπάρχει παντού γύρω σου. Πέρα από αυτά που όλοι γνωρίζουμε και τόνισα πιο πάνω, υπάρχουν και μικρά πράγματα που τα θαυμάζεις εξίσου πολύ. Ένας μουσικός που τραγουδάει με την κιθάρα του, το πράσινο που διαχωρίζει μέσα στο γκρίζο και στο μπετόν της πόλης, τα απλά Graffiti και τοιχογραφίες που μεταδίδουν ένα μήνυμα, η ιδεαλιστική θέα από τα Βραχάκια ή τον Λυκαβηττό, οι περίπατοι στα Αναφιώτικα ή στο πεζόδρομο του Θησείου, η αρχιτεκτονική των κτιρίων της  και πολλά άλλα πράγματα, που τα καταγράφεις στο μυαλό σου κατά την διάρκεια της βόλτας σου. Μου έχει τύχει πολλές φορές να αισθάνομαι κουρασμένη λόγω διαβάσματος ή να είμαι στενοχωρημένη για κάτι και μια βόλτα, ένα περπάτημα στην Αθήνα να μου «ξαναφέρνει» το χαμόγελο και την διάθεση μου πίσω!  Αυτές λοιπόν τις «κρυφές» ομορφιές δεν τις παρατηρείς με το μάτι αλλά τις αισθάνεσαι με την  ψυχή σου και σε κάνουν να αγαπήσεις περισσότερο αυτή την πόλη. Μια πόλη γεμάτη ζωή, με μοναδική κουλτούρα και ομορφιά που σου προκαλεί έντονα συναισθήματα και σου δίνει κίνητρο να την αγαπήσεις περισσότερο! Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την Αθήνα  ξεχωριστή και γοητευτική!

12369526_1103324383025478_1027449465_o

Πρέπει να καταλάβουμε πως η αστική ζωή της Αθήνας δεν σου προσφέρει μόνο άγχος.Η ομορφιά βρίσκεται παντού και οι περισσότεροι δεν την βλέπουν ή δεν την εκτιμούν. Και αν σε ρωτήσουν τι αγαπάς στην Αθήνα, η απάντηση είναι τα πάντα!

 Γράφει η Εριάλντα Μπεντίνη

Διαβάστε επίσης:

Μια ανάσα ξεκούρασης από την καθημερινότητα…

Χειμερινές Διακοπές: Πώς περίμενες να είναι και πώς πραγματικά τις ζεις

Πως θα ήταν η ζωή μου χωρίς τη κολλητή μου;

 

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
alda

Έκανα μια βόλτα στην Αθήνα……

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format