Οι δικαιολογίες που λέμε στον εαυτό μας για να μην πάμε στη σχολή…


Αύριο έχεις σχολή, δεν ψήνεσαι να πας και αρχίζεις να σκέφτεσαι μήπως έχεις καμιά δουλειά ή υποχρέωση που πρέπει να εκπληρώσεις έτσι, ώστε στα αλήθεια να μην πας. Δεν έχεις καμιά διάθεση να ακούσεις την διάλεξη του καθηγητή επί 2 ώρες ή να ξυπνήσεις πρωί – πρωί και να παρατήσεις τον τόσο γλυκό σου ύπνο. Ψάχνεις δικαιολογίες που θα πείς στον εαυτό σου ή στους φίλους σου, όταν σε ρωτήσουν “Γιατί δεν ήρθες σήμερα σχολή;”.Κυρίως για τον εαυτό σου.

Δείτε επίσης: Δικαιολογίες που λέμε για να μην βγούμε! Εσύ τις λες;

Θέλεις να πειστείς ότι όντως ο λόγος που δεν θα πας πανεπιστήμιο αξίζει και έχει σημασία – και ας μην έχει. Ειδικά αν έχεις φίλους που κρατάνε καλές σημειώσεις σε καθησυχάζει αρκετά. Βέβαια, δεν συγκρίνεται το να παρακολουθήσεις ο ίδιος τα μαθήματα, να κρατήσεις τις δικές σου σημειώσεις από το να τις πάρεις από κάποιον συμφοιτητή σου, αλλά αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Αυτές τις δικαιολογίες που λέμε όλοι εμείς οι φοιτητές θα παρουσιάσω παρακάτω. Let’s get started…

  • Είμαι άρρωστος…

sick

Είναι μια δικαιολογία που την λέγαμε από μικρά στους γονείς μας για να μην πάμε σχολείο. Πονάει η κοιλιά μου ή πονάει το κεφάλι μου είναι οι πιο γνωστές δικαιολογίες. Κάποτε προσπαθούσαμε να πείσουμε τους γονείς μας και τώρα τους εαυτούς μας, πιο εύκολα βέβαια. Μπορεί κάπου να κρυώσες και να τρέχει λίγο η μύτη σου, όμως εσύ θα πεις στον εαυτό σου <αυτό ήταν, πεθαίνω> ! Ε δεν γίνεται να πάς σχολή ενώ είσαι τόσο ’ άρρωστος’..

  • Ξενύχτησα κι απόψε…

nightout

Την προηγούμενη μέρα είχες βγεί και μπορεί να άργησες λίγο να έρθεις σπίτι. Επιστρέφεις στις 3 το πρωί και σου μπαίνει η ίδεα να μην πας σχολή με την δικαιολογία ότι έισαι απο ξενύχτι, είσαι κουρασμένος και θέλεις ύπνο. ΚΑΙ ΚΑΛΑ… Κι έτσι δεν μπαίνεις καθόλου στην διαδικασία να βάλεις το ξυπνητήρι.

  • Πρέπει να επισκεπτώ κάτι, εεμ, συγγενείς μου!

family

Αυτή η δικαιολογία είναι η πιο άκυρη, αλλά για σένα θα είναι πολύ σημαντική όταν δεν θα θες να πας σχολή. Έχεις καιρό να επισκεπτείς τους συγγενείς σου και λες “Πρέπει να πάω οπωσδήποτε αύριο” . Και καταλήγεις στην απόφαση ότι να παρατήσεις το μάθημα λόγω βαρεμάρας και να πας. Αντίο μάθημα!

  • Αφού δεν θα πάνε οι φίλοι μου…

lonely

Κανένας από την παρέα σου για τον Χ ή Ψ λόγο δεν θα πάει αύριο σχολή. Ε και εσύ αφορμή ψάχνεις για να μην πάς. Σκέφτεσαι ότι θα βαριέσαι μόνος σου, χωρίς τους φίλους σου.. Άρα δεν πας..

  • Έχω ανάγκη από ύπνο…

sleep

Για όλους μας το πρωινό ξύπνημα είναι πολύ δύσκολο.. Ειδικά όταν έχεις να ξυπνήσεις από τις 6 – 7 το πρωί. Χτυπαέι το ξυπνητήρι 1, 2, 3 και άλλες τόσες φορές και δεν ξυπνάς με τίποτα. Στο τέλος απενεργοποιείς το κινητό και γυρνάς από την άλλη.. Βέβαια, όταν είσαι φοιτητής και δεν έχεις πολλά υποχρεωτικά μαθήματα, είσαι λίγο πιο χαλαρός στο θέμα του ύπνου. Με την έννοια ότι αν δεν πας δεν θα σου πεί κανένας τίποτα…

Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούμαι εμείς οι φοιτητές για να αράξουμε άλλη μια μέρα. Μην το αρνηθείς, όλοι το έχουμε κάνει κάπου, κάποτε.

Καλό, βέβαια, θα ήταν να βάζουμε τη βαρεμάρα της ρουτίνας στην άκρη και την υπομονή κοντά μας και να πηγαίνουμε σχολή. Στην τελική είναι ωραία να μαθάινεις και να αποκτάς καινούριες γνώσεις!

Γράφει η Erjalda Bedini

Δείτε επίσης:


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
1
Fail
Geeky Geeky
2
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
1
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
2
WTF

Οι δικαιολογίες που λέμε στον εαυτό μας για να μην πάμε στη σχολή…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format