Ένα γέλιο την ημέρα..


Ο Αριστοτέλης έχει περιγράψει το γέλιο ως μια σωματική εργασία υπερπολύτιμη για την ανθρώπινη υγεία, μια δήλωση με την οποία φαίνεται να  συμφωνούν και πολλοί επιστήμονες ύστερα και από μια πρόσφατη μεγάλη έρευνα που έφερε στο φώς σημαντικά στοιχεία για το πως γέλιο επιδράει στον ανθρώπινο οργανισμό.

4af6997abb15feb725b4227b1eaaed2e

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Maryland ανακάλυψαν σε ενα σχετικό πείραμα ότι το γέλιο που προκαλούνταν από κωμικές σκηνές σε ταινίες έκανε το εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων να διαστέλλεται αυξάνοντας σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος. Το αντίθετο συνέβαινε βέβαια σε σκηνές όπου προκαλούσαν κάποιο συναισθηματικό στρες στον θεατή.

Δες εδώ τα: 5 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι υπερβολικά αγχωμένος στην καθημερινότητά σου

Αυτή η έρευνα μαζί με πολλές άλλες υποδεικνύουν την σημασία του γέλιου στην καθημερινότητα καθώς όπως έχει αποδειχτεί μπορεί εκτός των άλλων να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα της κορτιζόλης, μια ορμόνης όπου σε μεγάλες ποσότητες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και να έχει  αναλγητικές δράσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πολλοί είναι οι γιατροί μάλιστα όπου  συστήνουν σε ασθενείς τους το γέλιο ως εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης συγκεκριμένων παθήσεων αντί της  χρήσης παυσίπονων!

Είναι ακόμα γνωστό  εδώ και αρκετό καιρό ότι όταν μιλάμε σε κάποιον, συχνά αντικατοπτρίζουμε  τη συμπεριφορά του, αντιγράφοντας τις λέξεις του καθώς και πολλές από τις κινήσεις του. Το ίδιο όμως φαίνεται να ισχύει και για το γέλιο. Αν δείτε δύο ανθρώπους να γελούν με ένα αστείο που δεν ακούσατε, το πιο πιθανό είναι ότι θα γελάσετε και εσείς  ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεστε αμέσως, καθώς ο  εγκέφαλος αντιδρά στον ήχο του γέλιου και δίνει εντολή στους μύες  του προσώπου να συμμετέχουν στην ευθυμία όπου αντιλαμβάνεται.

Charlie-Chaplin-A-day-without-laughter-is-a-day-wasted-Framed-Quote-446

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα σκέφτονται ότι μια χαμένη μέρα είναι μια μέρα η οποία δεν ήταν αρκετά παραγωγική ή ότι δεν έκαναν πολλά  ουσιαστικά πράγματα μέσα σε αυτήν.

Ωστόσο οι άνθρωποι που τείνουν να εστιάζουν περισσότερο σε αυτά  που τους έκαναν χαρούμενους κατά  την διάρκεια της ημέρας όπως μια στιγμή αυθόρμητου γέλιου, παρά σε αυτά που τους έκαναν να αισθανθούν άσχημα για κάτι, συχνά νιώθουν πολύ καλύτερα με τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους και καταλήγουν εν τέλει να  κάνουν και  περισσότερα πράγματα μέσα στην  μέρα.

 

Διάβασε ακόμα:


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Ένα γέλιο την ημέρα..

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format