Μήπως τελικά το να είσαι επαναληπτικός σε μάθημα δεν είναι και τόσο κακό όσο πιστεύεις;


Σίγουρα και εσύ όπως και εγώ, όπως και κάθε σπουδαστής που ξέρω, κυνηγάμε στην εξεταστική το πενταράκι μας ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπαρακολουθήσουμε το μάθημα που μας ανάγκαζε να ξυπνάμε όλων τον χειμώνα απ’το άγριο χάραμα για να μην φορτωθούμε απουσία ή μας επέβαλε βραδιάτικα να ψάχνουμε πώς δουλεύουν τα προγράμματα που χρειάζονταν για την συνηθισμένη εργασία της τελευταίας στιγμής! Και φτάνοντας στην περιβόητη εξεταστική διαπιστώνεις ότι αυτό το πέντε δεν το είδες ποτέ και ο “γλυκούλης” καθηγητάκος σου κλείνει επιδεικτικά το μάτι τοποθετώντας σε ξανά στη λίστα με αυτούς που θα τον παρακολουθούν και φέτος. Μπορεί το πενταράκι να μην κατάφερες να το κατοχυρώσεις, αλλά πίστεψέ με αυτό το έργο δεν έχει μόνο αρνητικό σενάριο!

Δείτε επίσης:Η #MystudentWelcomeBag15 έρχεται γεμάτη δώρα στην σχολή σου.Έλα να πάρεις κι εσύ το δώρο σου

Τα καλά νέα ξεκινάνε απ’το ότι έχεις ήδη έτοιμη την περσινή σου εργασία σε αυτό το μάθημα! Μπράβο σου! Αν θες να το παίξεις και λίγο ‘διαβαστερός’ την τροποποιείς ελάχιστα και έτοιμη! Αν δεν είχες πραγματοποιήσει την περσινή εργασία, κανένα πρόβλημα! Τόσοι φίλοι σου πέρασαν, όλο και κάποιος θα σου δώσει τις δικές του! Φυσικά τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ. Σκέψου πως όσο ‘σκράπας’ και να ήσουν στις προηγούμενες παραδόσεις, πλέον είσαι παλιός, σίγουρα όλο και κάτι θα σου έχει μείνει, θα είχες διαβάσει, θα θυμάσαι. Άρα σίγουρα θα είσαι ένα βήμα μπροστά από τα ‘φιντάνια’ της νέας φουρνιάς που θα σε παρακολουθούν με ανοιχτό το στόμα όταν θα απαντάς στις ερωτήσεις που σχεδόν κανένας άλλος δεν θα έχει καταλάβει.giphy

Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο του να έβαλες μυαλό χάρης την αποτυχημένη προηγούμενη εξεταστική και επιτέλους να έχεις πάρει σοβαρά τις σπουδές σου. Ακόμα και εκεί ευνοείσαι μένοντας επαναληπτικός. Συνήθως οι καθηγητές δεν σε ζορίζουν τόσο και εσύ μπορείς να προσπαθήσεις για έναν βαθμό σαφώς καλύτερο της βάσης, πραγματοποιώντας  την ποσότητα του διαβάσματος που εσύ πιστεύεις ότι χρειάζεσαι, αφού λίγο πολύ ξέρεις τι πρέπει να γνωρίζεις!

Τα δύο σημαντικά συμπεράσματα που βγάζουμε λοιπόν μένοντας επαναληπτικοί είναι: εκμεταλλεύσου το! Ακόμα και έτσι μπορείς να πάρεις καλύτερο βαθμό από πριν ή μπορεί επιτέλους να κατάλαβες τον ρόλο σου σαν φοιτητής!

Δείτε επίσης:

Γράφει η Κωνσταντίνα Τούντα

 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
dina

Μήπως τελικά το να είσαι επαναληπτικός σε μάθημα δεν είναι και τόσο κακό όσο πιστεύεις;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format