ΤΟ ΠΡΩΤΟ SPARK SQUARE ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ!


Η Νέα Σμύρνη δημιουργεί και καινοτομεί

Το πρώτο Spark Square έρχεται στην Νέα Σμύρνη την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου δίνοντας το δικό του στίγμα καινοτομίας στην startup κοινοτητα. Καινοτόμα projects δείχνουν ότι η νέα γενιά της Νέας Σμύρνης χαράσσει τον δρόμο προς την δημιουργικότητα.

Το Spark Square θέλει να αποτελέσει μια εστία καινοτομίας, όπου με συναντήσεις και παρουσιάσεις θα καλλιεργείται η καινοτομία και η επιχειρηματική κουλτούρα. Το Spark Square έχει ως στόχο την προώθηση της δημιουργικής διάθεσης και των νέων επιστημόνων στην Νέα Σμύρνη, συμμετέχοντας παράλληλα στην Ελληνική startup κοινότητα.

Στο πρώτο Spark Square πέντε νέοι από την πόλη μας και οι ομάδες τους θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις και τα καινοτόμα project τους. Αυτά τα projects έχουν έντονη παρουσία στην Ελλάδα με πολλά βραβεία στο ενεργητικό τους και συμμετοχές σε διάφορους διαγωνισμούς. Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομάδων και του κοινού σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ιδεών και τους εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της ελληνικής πραγματικότητας.

 

 

Οι εταιρείες που θα συμμετέχουν είναι:

  • H εταιρεία TomSpark Square FlyeroTECH (tomotechsolutions.com) αναπτύσσει μία προηγμένη και καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα, με εφαρμογή στον τεχνολογικό κλάδο του brain ΜR Ιmaging, η οποία επιτυγχάνει εγκαιρότερη και εγκυρότερη διάγνωση σοβαρών και χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων.
  • To Studdle (www.studdle.gr) προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας φοιτητής μέσω μιας εφαρμογής. Ο φοιτητής έχει πρόσβαση σε ανακοινώσεις της σχολής, προγράμματα μαθημάτων και εξεταστικής, κλπ. Ο,τι χρειάζεται ο φοιτητής βρίσκεται ένα μόλις κλικ μακριά. ​​
  • Η WayOut Adventures (www.wayoutadventures.gr) είναι μια εταιρεία παροχής τουριστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Όραμα της είναι η κατεύθυνση των ανθρώπων προς τη φύση και την ενασχόληση με τις υπαίθριες δραστηριότητες.
  • Το Bat Lab (https://www.etsy.com/shop/BatLab) κατασκευάζει πρωτότυπα, χειροποίητα USB και φωτιστικά χρησιμοποιώντας υλικά από τη φύση καθώς και αντικείμενα του παρελθόντος. Με έμφαση στη λεπτομέρεια και στη διατήρηση του παλιού αυθεντικού τους χαρακτήρα, συνδυάζουν την ομορφιά ενός έργου τέχνης με την καθημερινή χρηστικότητα.
  • Η Poseidon Team (http://www.poseidonteam.com/el/) αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. ​Η ομάδα λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό “Shell Eco Marathon” από το 2011 με ένα eco-friednly μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα στην κατηγορία Prototype Battery Electric.

To Spark Square είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης και του MellonPolis-ns. Στόχος του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι η ανάδειξη της πόλης ως σημαντικό σημείο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας υποστηρίζοντας ομάδες και δράσεις στα επιχειρηματικά εγχειρήματά τους.

Η Μαρία Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα καινοτομίας και νεολαίας δήλωσε: “Θέλουμε να μεταφέρουμε θετική ενέργεια και να προωθήσουμε τη δημιουργικότητα συμμετέχοντας στην startup κοινότητα. Δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές – φοιτητές της πόλης μας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να γνωρίσουν νέους της πόλης μας που τολμούν και δημιουργούν. Δίνουμε την ευκαιρία στις ομάδες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε εν δυνάμει υποστηρικτές, χρήστες και χρηματοδότες, αλλά και να συμμετάσχουν στην σχεδίαση της startup παρουσίας στην Νέα Σμύρνη. Απευθυνόμαστε σε όσους αναζητούν έμπνευση και εμπειρίες από την startup σκηνή, είτε είναι ή όχι νεοσμυρνιώτες.”

Το πρώτο Spark Square θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 18.30 – 20.30, στο δημοτικό πολυχώρο “Γαλαξίας” στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη στο κοινό και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τη startup σκηνή είτε προέρχονται ή όχι από την Νέα Σμύρνη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές και το Spark Square:

www.sparksquare.gr –  www.facebook.com/sparksquare.gr

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Μαρία Γεωργίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

E-mail: pressdnsmyrni@0149.syzefxis.gov.gr

Τηλ: +30 2132025936

 

Γιώργος Κρικρής

Εντεταλμένος Δημοτικοός Σύμβουλος: Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ε-mail: krikrisgiwrgos@gmail.com

Τηλ: +30 6976236265

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

ΤΟ ΠΡΩΤΟ SPARK SQUARE ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format