Τα είδη συμφοιτητών που θα συναντήσεις και… στο χώρο εργασίας σου!


Ως φοιτητές ο σκοπός μας, πέρα από το να περάσουμε μια ωραία φοιτητική ζωή, είναι να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα καλό μέλλον στον τομέα που σπουδάζουμε. Η αγορά εργασίας είναι αρκετά σκληρή και απαιτητική και έχει ανάγκη από άτομα με προοπτικές και ενεργητικότητα.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μας πρέπει να αποκτήσουμε τα απαραίτητα εφόδια, χαρακτηριστικά και γνώσεις για να είμαστε όσο το δυνατόν προετοιμασμένοι για το ”αύριο”. Ο καθένας από εμάς έχει την δική του προσωπικότητα και συμπεριφορά, η οποία όμως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόοδο μας στην σχολή και στην εργασία μας στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Σκέψεις φοιτητών: Αρχίζουν οι σχολές…

Μπορούμε να ταξινομήσουμε σε κατηγορίες τους εαυτούς μας ως φοιτητές, ανάλογα με την συμπεριφορά μας. Πιθανό είναι στο χώρο εργασίας να συναντήσουμε μια από τις παρακάτω κατηγορίες συμφοιτητών, τους οποίους η μοίρα τους έχει φέρει πάλι στην ζωή μας. Στο πανεπιστήμιο ως συμφοιτητές και στην δουλειά ως συνάδελφοι, αλλά με την ίδια συμπεριφορά; Για να δούμε…

1. Ο σπασίκλας

Αυτός είναι ο τύπος με τα τεράστια γυαλιά μυωπίας, το πουκάμισο κάθε μέρα, την σχολική τσάντα με τα βιβλία και την κασετίνα με τα μολύβια, τους χάρακες και τα στυλό. Συνήθως κάθεται μόνος του, χωρίς παρέα, στο μάθημα κάθεται στα πρώτα πρώτα θρανία και όταν έχει ελεύθερο χρόνο θα τον δεις με ένα βιβλίο στο χέρι να διαβάζει. Είναι αυτός που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, ζητά συνήθως αναβαθμολόγηση γραπτού αφου δεν είναι ικανοποιήμενος με το 8 που έχει πάρει, θέλει να κάνει καλή εντύπωση στους καθηγητές και φτάνει σε σημείο να τους ”γλύφει”. Είναι επίσης πολύ αγχώδες άτομο.

nerd

2. Ο χαλαρός τύπος

Ξεχωρίζει από μακρυά, αφου έχει στυλ στον τρόπο συμπεριφοράς του και αυτό τον κάνει διαφορετικό. Δεν έχει λόγο να χαλαστεί με κανέναν και είναι πολύ cool. Ακόμη κι αν του κάνει κάποια παρατήρηση ο καθηγητής αυτός δεν χαλιέται. Be cool, bro.

cool

3. Ο διάσημος

Αυτόν τον ξέρουν όλοι. Όπου και να πας θα ακούσεις το όνομά του ή ακόμη και τον ίδιο να κάνει πλάκες συζητήσεις και δημόσιες σχέσεις με τους συμφοιτητές. Είναι πολύ κοινωνικός και συμμετέχει παντού! Κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις με την προσωπικότητα του και ελκύει αρκετά τους άλλους. Εχει τον τρόπο..!

sawg

4. Ο τύπος που βαριέται να μπει για μάθημα

Ναι όλοι βαριόμαστε που και που να μπούμε για μάθημα αλλά αυτός περνάει τα όρια της βαρεμάρας. Θα έρθει στην σχολή, δεν θα μπει για μάθημα, αλλά θα προτιμήσει να πάει για καφέ, να παίξει tichu και αυτή η συνήθεια δεν γίνεται μία δύο φορές αλλά πολλές παραπάνω. Νiώθει ψυχολογικά κουρασμένος καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και χρειάζεται ξεκούραση. Αφήνει τις δουλειές του σήμερα για αύριο και γενικά δεν έχει όρεξη να διαβάσει! Συνήθως διαβάζει 1 εβδομάδα πριν την εξεταστική αλλά και αυτό βαριέται να το κάνει. Με λίγα λόγια είναι off και το πτυχίο είναι λίγο μακρυά για αυτόν!

bored

5. Ο αρχηγός

Αυτοί θέλουν να είναι πάντα πρώτοι, σε οτιδήποτε. Έχουν την τάση να είναι αρχηγοί και να καθοδηγούν νομίζοντας ότι έχουν καθοδηγητικές ικανότητες. Είναι κατά πάσα πιθανότητα μέρος πανεπιστημικακών κομμάτων και δεν δέχονται καμιά διαφορετική άποψη από την δική τους. Είναι απόλυτοι.

boss

Τους παραπάνω τύπους συμφοιτητών άνετα μπορούμε να τους συναντήσουμε και στον χώρο εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν προκειται να αλλάξουν και όταν μπούν σε κάποια δουλειά. Η συμπεριφορά τους θα είναι ίδια. Όπως βαριόντουσαν να μπουν για μάθημα, έτσι θα βαριούνται και να εκτελέσουν τις υποχρεώσεις τους στην δουλειά. Ακόμη αν στο πανεπιστήμιο ”έγλειφαν” τους καθηγητές τους έτσι θα θα ”γλείφουν” και τους εργοδότες τους, όπως ήταν χαλαροί ή διάσημοι ή αρχηγοί ως φοιτητές έτσι θα είναι και ως εργαζόμενοι.

Δείτε επίσης:

Γράφει η Erjalda Bedini


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τα είδη συμφοιτητών που θα συναντήσεις και… στο χώρο εργασίας σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format