Αϋπνίες; Δοκίμασε την θεωρία της πατούσας!


Ωραίο το ταβάνι ε; Τόσες ώρες του έχεις πει αυτά που σε απασχολούν, αυτά που φαντάζεσαι ότι θα γίνουν σε εσένα, τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου και ακόμα δεν σε έχει πάρει ο ύπνος; Έχεις μετρήσει τα πρόβατα όλης της Ελλάδας, μαύρα- άσπρα, και πάλι τίποτα; Δεν θέλει κόπο, βρε! Θέλει τρόπο! Η λύση είναι μία και απλή! Βγάλε την πατούσα σου έξω από τα σκεπάσματα!

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Science of US, έρευνες έχουν δείξει ότι η υψηλή θερμοκρασία του σώματος μας, βελτιώνει την μνήμη μας, μας κάνει να είμαστε ξύπνιοι και σε εγρήγορση! Παράλληλα, όμως, ισχύει και το αντίθετο. Ακριβώς πριν αφεθείς στα χέρια του Μορφέα, το σώμα σου αυτομάτως κρυώνει. Οπότε όποια ενέργεια βοηθά την θερμοκρασία σου να πέσει, στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλό σου και το σώμα σου ότι είναι η ώρα για ύπνο! Όταν δεν σε παίρνει ο ύπνος, λοιπόν, μπορείς να χαμηλώσεις την θερμοκρασία του σώματός σου μόνος σου με το να μην σκεπάζεις…την πατούσα σου! CJHccR8UEAAuSTv
Αυτό συμβαίνει γιατί τα πόδια ( και τα χέρια), είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να ρυθμίζουν την αποβολή της θερμοκρασίας του σώματος. Τα αιμοφόρα αγγεία στα σημεία αυτά, που ονομάζονται αρτηριοφλεβώδεις αναστομώσεις, παρέχουν αίμα στις φλέβες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, και όταν το δέρμα στα σημεία αυτά κρυώνει , κρυώνει και το αίμα μας και καθώς κυκλοφορεί σε όλο το σώμα μας, ρίχνει την θερμοκρασία του, με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμοι για ύπνο!

Ε ρεεε κάτι ύπνους που έχω να ρίξω!
ΜΗΝ με γαργαλίσει κανείς, έχει πεθάνει!

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Αϋπνίες; Δοκίμασε την θεωρία της πατούσας!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format