Όταν το ψέμα γίνεται τρόπος ζωής…


Όλοι λίγο, πολύ έχουμε πει κάποια ψεματάκια προκειμένου να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις. Τι συμβαίνει, όμως, όταν το ψέμα γίνεται τρόπος ζωής;

Τότε αρχίζεις και μένεις μόνος, καθώς όλοι σε έχουν πάρει χαμπάρι και δεν έχεις νόημα στην ζωή τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμωρία, ώστε να διορθώσεις τα λάθη σου. Τελειώνεις το σχολείο, πας πανεπιστήμιο και γνωρίζεις καινούργια άτομα. Βλέπεις με ποιους ταιρίαζεις και με ποίους όχι.

Η παρέα όμως που διάλεξες είναι σημαντική για σένα, διότι καταλαβαίνεις ότι έχετε κοινά στοιχεία και απόψεις. Φρόντισε, λοιπόν να είσαι “σπαθί” απέναντι στα μέλη της. Μην αρχίσεις και εκεί τα ψέματα, γιατί το μόνο που μπορείς να πετύχεις είναι η αδιαφορία. Το μεγαλύτερο κακό το κάνεις στον εαυτό σου. Χάνεις ανθρώπους που σε είχαν στην κορυφή και σχηματίζουν μια από τις χειρότερες εντυπώσεις για σένα. Να λειτουργείς, πάντα με τον κανόνα: δεν κάνω ότι δεν μου αρέσει να μου κάνουν. Επιλογή σου είναι να πάρεις όποιον δρόμο θέλεις εσύ. Πώς μπορείς να καταλάβεις αν ο στενός σου φίλος σου λέει ψέματα;

  1. Πανικοβάλλεται όταν μιλάτε και στρέφει το βλέμμα αλλού. Γενικότερα, αποφεύγει να σε κοιτάει μες τα μάτια.
  2. Είναι εξαφανισμένος/η όλη την ημέρα.
  3. Σε αποφεύγει με συστηματικό τρόπο.
  4. Παραλήπτει γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν όταν ρωτάς.
  5. Σου δικαιολογείται, χωρίς λόγο. Ο συγκεκριμένος λόγος συμβαίνει, γιατί το άτομο αρχίσουν και το κατακλύζουν οι τύψεις.
  6. Όταν , δεν το συμφέρει κάτι αλλάζει θέμα και δεν σου απαντάει.
  7. Γίνεται επιθετικό και θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο για όλα.
  8. Όταν μιλάτε για ένα θέμα πάνω στο οποίο ξέρεις την αλήθεια, αλλά κάνεις πως δεν την ξέρεις σου απαντάει με διαφορετικό τρόπο, γιατί ξεχνάει τι σου είχε ως πρώτο ψέμα.
  9. Είναι υπερβολικά τρυφερός και συνέχεια σου κάνει κοπλιμέντα.
  10. Πάντα ξέρει και κάποιος άλλος με τον οποίο συζητούν, για να δουν τι θα σου ξεφουρνίσουν

tumblr_n6hpsbJm6u1tbh1dho1_500

Τέλος, ελπίζω να σε βοήθησα και να γίνεις πιο προβλέψιμος με την παρέα σου. Διότι στην αρχή, όλοι καλοί φαίνονται, μετά όλα αλλάζουν. Αφού δεν μπορούν να προσποιηθούν άλλο. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ειλικρινής με όλους , για να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.

 

Γράφει η Χρύσα Μποφίλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Όταν το ψέμα γίνεται τρόπος ζωής…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format