Μην σπαταλάς τον ελεύθερο χρόνο σου: Γίνε εθελοντής!


Η μονοτονία και η ρουτίνα της καθημερινότητάς σου έχει ως εξής: ξύπνημα-σχολή (μπορεί και να το παραλείψεις αυτό το κομμάτι σιγά σιγά γιατί αρχίζει να καλοκαιριάζει και με το θερμόμετρο στους 28 βαθμούς ποιος νοιάζεται για τον υστερικό καθηγητή που βάζει 100 εργασίες) – titchu με την παρέα και σίγουρα ένα καφεδάκι (ποτό τις πρώτες μέρες του μήνα όταν τα χρήματα είναι ακόμα στην τσέπη σου). Το facebook και τα υπόλοιπα social media φυσικά και σου κρατούν συντροφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και στις εναλλαγές του προγράμματος σου, και σε οδηγούν σε σημείο να μην έχεις χρόνο για τίποτα άλλο.

Τι γίνεται όμως όταν το βράδυ ξαπλώνοντας στο κρεβάτι κοιτάζοντας την μαυρίλα του ταβανιού , σκέφτεσαι ότι άλλη μια μέρα πέρασε δίχως να το καταλάβεις και ακόμα δεν έκανες κάτι που σε ικανοποιεί; Ο λαός λέει πως το κάρμα επιστρέφει, κάνοντας μια θετική πράξη θα ανταμειφθείς, με κάποιον μαγικό τρόπο από το σύμπαν . Πώς μπορείς να “φτιάξεις” το κάρμα σου και παράλληλα να νιώσεις χρήσιμος; Η λύση είναι εθελοντισμός και οι επιλογές ποικίλουν!

1.Αγάπα τον πλησίον σου: Η αγάπη και η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο είναι από τις μεγαλύτερες αρετές σύμφωνα με την γιαγιά μου. Ο Ερυθρός Σταυρός, η ActionAid και Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που όλοι μας γνωρίζουμε και θα μπορούσαμε να φανούμε χρήσιμοι. Το μόνο καθήκον σου είναι οι υπηρεσίες φροντίδας και υγείας, οργάνωση εκθέσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης και φροντίδα παιδιών που νοσηλεύονται αντίστοιχα ανά οργάνωση. Στη Γραμμή Ζωής μπορείς να βρεις και ακόμα περισσότερα εθελοντικά προγράμματα που στοχεύουν στην καταπολέμηση της ανθρώπινης απάθειας απέναντι στον εταίρο του.

2.Σώσε τον πλανήτη: Μπορεί να γλιτώσαμε την καταστροφή του κόσμου το 2012, γιατί όμως να μένουμε άπραγοι απέναντι στην καταστροφή του περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί; Από τα πιο διάσημα εθελοντικά προγράμματα περιβάλλοντος είναι ο Αρκτούρος, που στόχος του είναι η προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Δράσεις οργανώνονται και ανά δήμους, συνεπώς με μια αναζήτηση στο ίντερνετ και την συμπλήρωση της σχετικής φόρμας θα ενημερώνεσαι για τα πάντα. Μέρος του περιβάλλοντος, ωστόσο, είναι και τα ζώα. Υπάρχει πληθώρα φιλοζωικών οργανώσεων ανά περιοχή, οι οποίες σου δίνουν τη δυνατότητα να βοηθήσεις ένα αδέσποτο, να το ταΐσεις, να το πας βόλτα και να το φροντίσεις.

volunteer

3.Πάμε σε άλλα μέρη: Ποιος είπε ότι εθελοντισμός σημαίνει μόνο εργασία στην πόλη σου και πίσω από ένα γραφείο; Το Global Citizen, σου προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσεις μια διαπολιτισμική εμπειρία προσφέροντας τις εθελοντικές σου υπηρεσίες στο εξωτερικό. Με το ελιξ μπορείς να γίνεις εθελοντής στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Υπάρχουν Work Camps σε διάφορες περιοχές ανά Ευρώπη και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Άσε λοιπόν το κινητό και εμπρός στον εθελοντισμό! Άμα αφιερώσεις έστω και λίγο χρόνο από την καθημερινότητα σου θα δεις ότι αξίζει τον κόπο και θα ανακαλύψεις άλλες πτυχές του εαυτού σου!

 

Γράφει η Φωτεινή Αθηνέλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Μην σπαταλάς τον ελεύθερο χρόνο σου: Γίνε εθελοντής!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format