Βρες εργασία..παίζοντας απλά ένα video game!


Η συνέντευξη για μία εργασία είναι δύσκολη υπόθεση. Η απόλυτη ψυχρολουσία με τεντωμένα νεύρα, ιδρωμένες παλάμες, μεγάλες προσδοκίες και τις περισσότερες φορές φουσκωμένα βιογραφικά! Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί προσπαθούμε να πείσουμε σε μία απίστευτα αγχωτική διαδικασία ότι αξίζουμε!Aπό την άλλη πως μπορούν να κρίνουν οι εργοδότες αν όντως είμαστε οι κατάλληλοι για την εργασία αυτή μόνο από μία ή δύο συναντήσεις; Πώς θα σας φαινόταν όμως αν αντί για την αγχωτική και άβολη συνέντευξη παίζατε Video Games και να παίρνατε την δουλειά των ονείρων σας;

Πολλές είναι οι εταιρείες στο εξωτερικό, όπως η Xerox και η Shell, που σκέφτονται να χρησιμοποιούν ένα Video Game για να βρίσκουν τα κατάλληλα άτομα για τις διαθέσιμες θέσεις. Η ιδέα βασίζεται στην ανάγκη για πιο φτηνούς αλλά και αποτελεσματικούς τρόπους για να προσληφθούν νέοι συνεργάτες.

tech-090712-001-617x416Όταν λέμε Video Games μην περιμένετε να σας δώσουν το “Grand Theft Auto”, αλλά άλλα παιχνίδια τα οποία θα αποκαλύψουν τις δεξιότητες σας ανάλογα με τις κινήσεις και τις αποφάσεις που παίρνετε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού! Έτσι, θα δουν πόσο προσεκτικοί και δημιουργικοί είστε, τι βάζετε σε προτεραιότητα, με ποια σειρά κάνετε τις κινήσεις σας αλλά και την αντίδρασή σας όταν τα πράγματα δυσκολεύουν! Με αυτό το τρόπο μπορούν να δουν εάν έχετε αυτό που ζητούν μέσα από μία βάση δεδομένων και όχι από εκτιμήσεις κάποιων ατόμων, που σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να επηρεαστούν από προσωπικές καταστάσεις.

Την ιδέα των Video Games εφάρμοσε και η εταιρεί248010735α Knack με το παιχνίδι “ Wasabi Waiter” στο οποίο ο παίκτης είναι ένας σερβιτόρος σε ένα sushi restaurant και πρέπει να αποφασίσει ποια πιάτα θα προτείνει στους πελάτες.

Ο Guy Halfteck, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Knack, είχε δηλώσει σε συνέντευξη πως το παιχνίδι δίνει πάρα πολλές πληροφορίες για τους υποψήφιους εργαζομένους σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το τι επιλέγει κανείς να κάνει και το τι όχι, το πόσο γρήγορα κάνει κανείς τις κινήσεις του αλλά και το πως αλλάζει τον τρόπο που παίζει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού είναι αποφάσεις που μπορούν να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες.

Wasabi-waiter-008Είχε πει επίσης πως καθώς οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις μεροληπτικές, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, δεν διαθέτουν τα σωστά εργαλεία για να εκτιμήσουν και να αξιολογήσουν, πόσο μάλλον να προβλέψουν τις δεξιότητες του άλλου, το παιχνίδι είναι μία πιο αντικειμενική διαδικασία.

Με τα παιχνίδια λοιπόν, οι εταιρείες θα μπορέσουν να έχουν τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων μέσα από δεδομένα και όχι από την κρίση του συνεντευκτή ή από τις υπερβολικές παρουσιάσεις των συνεντευξιαζώμενων. Έτσι, θα μπορέσουν να ληφθούν υπόψη ακόμα και άτομα που υπό άλλες συνθήκες θα απορρίπτονταν.

Μπορεί όμως για τους πιο νέους να είναι πιο εύκολο και μία πιο ευχάριστη διαδικασία αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, οι οποίοι δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με τη τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια θα δυσκολέυονταν να ανταπεξέλθουν.

4938_video_games

Ένα πρόβλημα στην διαδικασία σύμφωνα με τον John Sullivan, Σύμβολο Ανθρωπίνου Δυναμικού και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, είναι η οικονομία σήμερα. Όπως είπε σε μία οικονομία όπου οι μέθοδοι εργασίας και απαιτούμενες δεξιότητες αλλάζουν γρήγορα, δεν είναι σίγουρο εάν μία χθεσινή εκτίμηση μπορεί να είναι μία καλή απόδειξη ότι ο υποψήφιος θα είναι ο καταλληλότερος την επόμενη μέρα.

Επίσης, υπάρχει περίπτωση οι υποψήφιοι εργαζόμενοι να καταφέρουν να ξεγελάσουν το σύστημα, αλλά και να εισέλθουν στην εταιρεία εργαζόμενοι με παρόμοιες δεξιότητες και όχι εκείνοι που θα αποτελούσαν νέες προοπτικές για την κάθε εταιρεία.

Παρόλα αυτά, η ιδέα την αντικατάστασης των παλαιών μεθόδων πρόσληψης από ένα παιχνίδι και μία βάση δεδομένων, μπορεί να προκαλούσε τον προβληματισμό πολλών, αλλά πιθανότατα θα είχε πολύ θετικά αποτελέσματα για την οικονομία, αφού θα αυτοματοποιούνταν και θα επιταχυνόταν η πρόσληψη.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Βρες εργασία..παίζοντας απλά ένα video game!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format