Τι παροχές προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στους φοιτητές; | Part 1


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ιδρύθηκε το 1918, ύστερα από την πρόταση του Κωνσταντίνου Καταθεοδώρη, τότε Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Παρόλα αυτά, λόγω ιστορικών γεγονότων, όπως αυτό της Μικρασιατικής καταστροφής. Επανιδρύθηκε το 1984 και αποτελεί ένα απο τα “νεότερα” πανεπιστήμια της χώρας μας.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελείται από 6 πανεπιστημιακές μονάδες διασκορπισμένες στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους: στη Λέσβο, στη Σάμο, στη Χίο, στη Ρόδο, στη Σύρο και στη Λήμνο. Προσφέρει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μέσα από τις ακόλουθες σχολές:

  • Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
  • Σχολή Περιβάλλοντος
  • Σχολή Επιστημών Διοίκησης
  • Σχολή Θετικών Επιστημών
  • Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

Για να δείτε ποια Τμήματα λειτουργούν σε κάθε σχολή και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Επιπλεόν, το πανεπιστήμιο προσφέρει και μια σειρά υπηρεσιών στους φοιτητές του προκειμένου να εξυπηρετήσει βασικές τους ανάγκες στην εκπαίδευση, στηνάθληση, στην ψυχαγωγία και της καθημερινής τους ζωής. Παρακάτω, παρουσιάζουμε μερικές από τις παροχές αυτές:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ:

Η υπηρεσία αυτή, προσφέρει άμεση ενημέρωση και εξυπηρέτηση στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου πάνω σε θέματα που αφορούν την διεξαγωγή των σπουδών τους και τις παροχές που προσφέρει το πανεπιστήμιο σε αυτούς, όπως είναι ο έλεγχος των δικαιολογητικών εγγράφων και τις αιτήσεις για δωρεάν σίτιση, στέγαση και άλλα.

Την υπηρεσία της Διεύθυνσης Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, μπορείτε να τη βρείτε στο ακόλουθο link: studies.aegean.gr

ΣΙΤΙΣΗ:

Και στις 6 πανεπιστημιακές μονάδες του ιδρύματος, λετουργούν λέσχες δωρεάν σίτισης για 2 γεύματα την ημέρα (μεσημεριανό και βραδινό).

Για την παροχή δωρεάν σίτισης, οι φοιτητές οφείλουν να καταθέσουν αίτηση μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζεται από την διεύθυνση της κάθε μονάδας. Αν κάποιος σπουδαστής δεν πληρεί τα κριτήρια για την παροχή δωρεάν σίτισης, υπάρχει δυνατότητα να σιτίζονται υποβάλλοντας το μικρό ποσό των 3 ευρώ ανά ημέρα.

Για να μάθετε αν είστε δικαιούχος δωρεάν σίτισης, πατήστε εδώ.

ΣΤΕΓΑΣΗ:

Για τους φοιτητές με χαμηλό εισόδημα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διαθέτει δωμάτια σε φοιτητικές εστίες για την στέγασή τους. Υπάρχουν 2 ειδών δωμάτια, τα μονόκλινα κα τα δίκλινα. Προκειμένου να δοθεί άδεια για συγκατοίκηση σε δίκλινο δωμάτιο, θα πρέπει τα δύο αυτά άτομα να είναι του ίδιου φύλου, είτε είναι από το ίδιο τμήμα σπουδών, είτε από διαφορετικό.

Για να βρείτε αν είστε δικαιούχος δωρεάν στέγασης, αλλά και να βρείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε για την διεκδίκηση ενός δωματίου θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Φοιτητική Μέριμνα. Το δικαίωμα αυτό επαναξετάζεται κάθε χρόνο και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φοιτητών που δικαιούνται δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες πραγματοποιείται τον Οκτώβρη.

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ:

Όλοι οι φοιτητές του ιδρύματος, μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, είναι δικαιούχοι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αυτό περιλαμβάνει:

  1. Ιατρική εξέταση
  2. Νοσοκομειακή εξέταση
  3. Φαρμακευτική περίθαλψη
  4. Παρακλινικές εξετάσεις
  5. Εξέταση στο σπίτι
  6. Τοκετούς
  7. Φυσιοθεραπεία
  8. Οδοντιατρική περίθαλψη
  9. Ορθοπεδικά είδη

Η παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης απαιτεί και την έκδοση ειδικού βιβλιαρίου, εφόσον όμως ο φοιτητής επιλέξει ως ασφαλιστικό του φορέα το πανεπιστήμιο. Για την έκδοσή του χρειάζεται: μια μικρή φωτογραφία, βεβαίωση διαγραφής από τον ασφαλιστικό φορέα των γονιών σας ή μια υπεύθυνη δήλωση όπου αναφέρετε ότι δεν έχετε άλλη ασφάλεια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ:

Πρόκειται για μια εκπτωτική κάρτα, την οποία μπορούν να εκδόσουν νέοι κάτω των 30 ετών, η οποία τους παρέχει μια μεγάλη ποκιλία από προνόμια, και την οποία πολλοί νέοι της Ευρώπης χρησιμοποιούν. Για να μάθεις περισσότερα, πάτησε εδώ.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα δίκτυο Βιβλιοθηκών, καθώς αποτελείται από παραρτήματα στα νησιά που υπάρχουν και οι πανεπιστημιακές μονάδες, τα οποία οργανώνονται από την κεντρική υπηρεσία. Οι φοιτητές του ιδρύματος σε κάθε παράρτημα ανάλογα τον τόπο σπουδών τους, έχουν την δυνατότητα μέσα από την Βιβλιοθήκη να δανειστούν βιβλία είτε από το δικό τους παράρτημα, είτε από κάποιο άλλο παράρτημα σε κάποιο άλλο νησί.

Επιπλέον, παρέχονται και ηλεκτρονικές υπηρεσίες της βιβλιοθήκης, οι οποίες είναι τα ηλεκτρονικά περιοδικά, οι βάσεις δεδομένων των βιβλιοθηκών, η Γκρίζα Βιβλιογραφία – μια υπηρεσία για την παρουσιάση πτυχιακών εργασιών και διατριβών , η ψηφιακή χαρτοθήκη, κ.α.

Για να μάθεις περισσότερα για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη, είτε μέσα από τα παραρτήματά της, είτε μέσα από το Διαδίκτυο, επισκέψου την επίσημη ιστοσελίδα της εδώ.

Στο δέυτερο μέρος του άρθρου, θα παρουσιαστούν πειρσσότερες παροχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως είναι οι αθλητικές δραστηριότητες, ο πολιτισμός, κ.α.

Γράφει η Έφη Γκαραβέλα, βασισμένο σε πληροφορίες από το www.aegean.gr

 

 

 

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι παροχές προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στους φοιτητές; | Part 1

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format