«ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ TRAFFICKING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


Tην Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 10:00 (προσέλευση/ εγγραφή 9.30-10.00) στην αίθουσα Γ. Κρανιδιώτη του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1), η CMT Προοπτική σε συνεργασία με την PRAKSIS διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Πορνεία και Trafficking στην Ελλάδα».

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου «Πορνεία & παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική/οικονομική εκμετάλλευση (trafficking) στην Ελλάδα», με φορέα ανάθεσης τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Το έργο εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων, Υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών φορέων και υπηρεσιών, ανεξάρτητων οργανισμών, της ακαδημαϊκής και της ερευνητικής κοινότητας και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ερευνητικής μελέτης του έργου [συνεντεύξεις με εκδιδόμενες και πελάτες, ομάδες εστιασμένης συζήτησης και συνεντεύξεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων/ μεταναστευτικών κοινοτήτων/ ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών (key stakeholders), διερεύνηση δημοσιευμάτων].

Στόχος ο εντοπισμός και η ανάδειξη των διαστάσεων και των παραγόντων που συντείνουν στην ανάπτυξη του φαινομένου (trafficking), η σχέση πορνείας και εμπορίας ανθρώπων, η πραγματική διάσταση του φαινομένου στην Ελλάδα, η αποτίμηση της επάρκειας και της αποτελεσματικότητας πολιτικών, δράσεων και υφιστάμενων εμπλεκόμενων μηχανισμών, καθώς και η ανάδειξη προτεραιοτήτων και διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής για την ανάπτυξη συγκεκριμένων στρατηγικών.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν το σχέδιο δράσης για την εμπορία ανθρώπων, το πρωτόκολλο συνεργασίας φορέων, ο εθνικός μηχανισμός αναφοράς και οι διεθνείς ρυθμίσεις, μοντέλα και προσεγγίσεις, ζητήματα πρόληψης, προστασία θυμάτων, καθώς και βασικά σημεία αντεγκληματικής πολιτικής, οργανωμένου εγκλήματος, και μετανάστευσης.

Επισυνάπτονται η πρόσκληση και η ατζέντα της ημερίδας.
Πληροφορίες:

CMT ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (cmtprooptiki.gr): Ειρήνη Ζαφείρη, 210-7298192/ admin@cmtprooptiki.gr

Γραφείου Τύπου PRAKSIS (www.praksis.gr ): Ηλέκτρα Κουτσουμάνη, 210-5205200 / e.koutsoumani@praksis.gr & info@praksis.gr

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

«ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ TRAFFICKING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format