Οι φωνές που στιγμάτισαν τα παιδικά μας χρόνια.


Ποιοι από εμάς δεν λάτρευαν ( κατά λάθος ο παρελθοντικός) τα κινούμενα σχέδια όταν ήμασταν παιδιά; Η ερώτηση φυσικά είναι ρητορική καθώς η απάντηση είναι κανένας!
Η ιδέα για αυτό το άρθρο μου ήρθε τόσο ξαφνικά και καθόλου φυσιολογικά. Ήταν περίπου 6 ή 7 το πρωί και ήμουν σε εκείνη τη φάση όπου κοιμάσαι αλλά καταλαβαίνεις τι γίνεται. Έτσι λοιπόν όπως ήμουν ξαπλωμένη κάτι άκουσα από τη γειτόνισσα η οποία είχε ανεβάσει αρκετά τα ντεσιμπέλ της φωνής της και… ΤΣΟΥΠ! μου ήρθε η ιδέα για το άρθρο, το οποίο σηκώθηκα και το σημείωσα σε χαρτί για να μην το ξεχάσω.
Θα μιλήσουμε λοιπόν για τις φωνές που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο μυαλό μας και εκφράζουν απόλυτα τη παιδική μας ηλικία.
Αστυνόμος Σαΐνης

 

gadget_no_way
Την αξέχαστη ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ φωνή τουυ Τάσου Κωστή ως αστυνόμου Σαΐνη, ποιος μπορεί να την ξεχάσει;
Ο Τάσος Κωστής έχει αποκαλύψει πως ήταν δική του ιδέα να έχει οΑστυνόμος Σαΐνης αυτή την χροιά στην φωνή, αλλά και πως εκείνος τον βάφτισε “Σαΐνη”, έχοντας πάρει και διάκριση από την Disney για την συνολική δουλειά του.
Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω πως πίσω από την αξέχαστη παρουσία του Δρακουμέλ στα Στρουμφάκια κρύβεται ο ταλαντούχος αυτός ηθοποιός.

Ακούστε ΕΔΩ τη φωνή.

Γιου-γκι-ο

 

tumblr_moms5vAgpI1qd4mvdo1_400
Στον αξέχαστο αυτόν ήρωα κινούμενων σχεδίων έδινε φωνή ο Αργύρης Παυλίδης.
Ο Αργύρης Παυλίδης είναι ένας από τους καλύτερους στη μεταγλώττιση καθώς έχει μια υπέροχα χαρακτηριστική χροιά στη φωνή του που καταλαβαίνεις αμέσως πως είναι αυτός.

Ακούστε ΕΔΩ τη φωνή.
Bugs Bunny (Looney tunes show)

 

 

tumblr_mrdfv2uYir1s5r6y2o1_500
Στο πιο διάσημο κουνέλι στον πλανήτη δανείζει τη φωνή του ο Σπύρος Μπιμπίλας. Η φωνή αυτή είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου μιας και πραγματικά έχει χαραχτεί στο μυαλό μου και κάθε φορά που θα την ακούσω θα αναπολήσω την παιδική μου ηλικία και ένα συναίσθημα νοσταλγίας θα με πλημμυρίσει.

Ακούστε ΕΔΩ τη φωνή.
Σαμ (Looney Tunes)

giphy
Στον σκληρό Σαμ από τα Looney Tunes δίνει τη φωνή του ο Ακίνδυνος Γκίκας. Η φωνή αυτού του ανθρώπου με έχει κάνει να μην μπορώ να δω σε άλλη γλώσσα ή από κάποιον άλλον μεταγλωττισμένο τον χαρακτήρα του Σαμ.Είναι απλά αδύνατον!

 

Ακούστε ΕΔΩ τη φωνή. (λεπτό 2.27)
Τουΐτι

tweety
Ένα από τα πιο χαριτωμένα πουλάκια της Disney και μάλιστα το πιο διάσημο και ανεξίτηλο στο χρόνο είναι ο αγαπημένος μας τουΐτι. Τη χαριτωμένη αυτή φωνούλα που ακούμε τη δανείζει στις ελληνικές εκδοχές η Κλεοπάτρα Ροντήρη.Ακόμη μια εξαίσια παρουσία στο χώρο των μεταγλωττίσεων, και όχι μόνο, που έδωσε ελληνική χροιά στον υπέροχο αυτό χαρακτήρα της Disney.

Ακούστε ΕΔΩ τη φωνή.
Μπαμπαστρούμφ

Papa_Smurf_Dancing
Η φωνή του γλυκούλη μπαμπαστρούμφ που όλοι αγαπήσαμε είναι του ανεπανάληπτου ηθοποιού Γιάννη Στεφόπουλου.Προσωπικά με αυτή τη φωνή γνώρισα τον μπαμπαστρούμφ και δεν θα μπορούσα να τον φανταστώ με άλλη χροιά.

Ακούστε ΕΔΩ τη φωνή.
Αυτά λοιπόν αγαπητοί μου για σήμερα. Φυσικά θα μπορούσα να κάθομαι ώρες και να γράφω για τις ανεπανάληπτες φωνές που άφησαν το δικό τους σημάδι στην παιδική μας ηλικία ωστόσο θα επανέλθω κάποια στιγμή με ένα άλλο part.

 
That’s all folks!

all
Για το Mystudentpass.gr Ερβίσα Μπέιντο.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

1
1 point

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
eri

Οι φωνές που στιγμάτισαν τα παιδικά μας χρόνια.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format