Τι εννοείς δεν έχεις facebook;


Μία φράση χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των ανθρώπων σήμερα, “φου-μπου addicted”! Άπό την στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας, μέχρι την στιγμή που θα μας πάρει ο ύπνος, με μικρά διαλείμματα φυσικά, είμαστε στο facebook! Και εκεί που ζούμε την υπέροχη εικονική μας πραγματικότητα, με τις selfies μας και τα check-in μας, έρχεται ο άλλος και μας λέει“Δεν έχω facebook…”. Και με το που σου το λέει αυτό, στα αυτιά σου ακούγεται “Είμαι από άλλο πλανήτη”, του χαμογελάς και το προσπερνάς ή ρωτάς απλά γιατί με ένα απορρημένο ύφος και γουρλωμένα μάτια, λες και είναι επικίνδυνος. Όχι, δεν μπορείς να δεις την προσωπική του ζωή…μπου! Πως περνούν αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, την ζωή τους; Είναι τελικά πολύ “πίσω”, ή έχουν καταλάβει το νόημα της ζωής καλύτερα από όλους εμάς;

200κωξδσω,σδ

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι έχουν περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούν με την πραγματική ζωή τους. Βγαίνουν περισσότερο, επικοινωνούν με την οικογένεια τους και με τους φίλους τους περισσότερο και κυρίως από κοντά, διαβάζουν βιβλία, έχουν περισσότερα χόμπυ και γενικά…νιώθουν ελεύθεροι. Εμείς λέμε ότι θα μπούμε για 5 λεπτάκια για να δούμε τα νέα μας, και ξαφνικά μπαίνουμε σε μία μηχανή του χρόνου και τα 5 λεπτά μετατρέπονται σε 3-4 ώρες.Μαγικό!

200ωδσκωσδλψμσ,

Μία πρώην χρήστης του facebook, μου είχε πει ότι αφού το διέγραψε συνειδητοποίησε ποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά κοντά της επειδή το θέλουν και ποιούς θέλει η ίδια να έχει στην ζωή της. (Τι εννοεί; Τα friendουλίνια μου στο facebook δεν είναι πραγματικοί μου φίλοι; Μπα…λάθος καταλαβα.)

Γενικότερα, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο! Δεν σκέφτονται τόσο τι θα πουν οι άλλοι, αν θα αρέσει η φωτογραφία τους, αν θα φανούν αρκετά cool με το check in τους ή με το πολύ ψαγμένο τραγούδι που θα ανεβάσουν. Είναι αυτοί που είναι και όχι αυτοί που θέλουν να δείχνουν ότι είναι, χωρίς άγχος για τα πόσα like θα πάρουν. Έτσι αποφεύγουν και το λεγόμενο φακέλωμα, αφού για αυτούς ξέρουν μόνο οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι.

hjgbkhjpokm

Από την άλλη βέβαια, μένουν πίσω σε κάποια πράγματα. Και με αυτό εννοώ πως όπως και να το κάνουμε, διάφορα νέα και σημαντικά γεγονότα προωθούνται μέσω facebook απίστευτα γρήγορα, χωρίς να το ψάξεις ιδιαίτερα. Απλά κοιτάς για λίγο την αρχική σου σελίδα και ενημερώνεσαι για τα πάντα μέσα σε δευτερόλεπτα. Ακόμα και για τον καιρό, αφού όλοι φροντίζουν να μας ενημερώσουν ότι βρέχει, ότι χιονίζει ή ότι επιτέλους καλοκαίριασε, όποτε δεν χρειάζεται καν να κοιτάξουμε έξω από το παράθυρο.
Επίσης, μπορεί να μην είναι όλοι πραγματικοί σου φίλοι, άλλωστε ποιος θα ήθελε 1000 φίλους, άλλα είναι ένας καλός τρόπος να δικτυωθείς, να φτιάξεις έναν ιστό γνωριμιών αλλά και να βρεις χαμένους φίλους που διαφορετικά θα είχατε ξεχαστεί.

 

Προσωπικά, δεν είμαι κατά του facebook, γιατί και αυτό είναι μέρος της εξέλιξης της τεχνολογίας και της ανθρωπότητας, όμως η χρήση του πρέπει να γίνεται βάζοντας κάποια όρια και αξιοποιώντας τις λειτουργίες του με τον καλύτερο τρόπο.

hjnbkijolpo

 

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Τι εννοείς δεν έχεις facebook;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format