Μπορεί μία αγκαλιά να σε προστατέψει από αρρώστιες;


Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από την αγκαλιά που θα σε πάρει ένας δικός σου άνθρωπος! Αγκαλιαζόμαστε για να δείξουμε την αγάπη μας, τον ενθουσιασμό μας, για να κάνουμε κάποιον να νιώσει καλύτερα όταν είναι λυπημένος. Έτσι λοιπόν, η αγκαλιά μας κάνει να νιώθουμε συναισθηματικά πιο καλά, μειώνει την πίεση του αίματος και το άγχος. Εκτός από αυτά όμως, μας προστατεύει και από το να αρρωστήσουμε! Αφήστε , λοιπόν, το depon κάτω και αγκαλιαστείτε!

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science η αγκαλιά σε καθημερινή βάση προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα με το να μειώνει το καθημερινό άγχος, μ αποτέλεσμα να μην αρρωσταίνουμε τόσο συχνά. Συγκεκριμένα,ο επικεφαλής συγγραφέας Sheldon Cohen από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, δήλωσε σε δελτίο Τύπου πως ήδη γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που βιώνουν συνεχιζόμενες συγκρούσεις είναι λιγότερο ικανοί να παλέψουν διάφορα κρυολογήματα και πως οι άνθρωποι που έχουν κοινωνική στήριξη προστατεύονται εν μέρει από τις επιπτώσεις του στρες σε ψυχολογικές καταστάσεις, όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Αυτό που εξέτασαν είναι αν η ψυχολογική υποστήριξη είναι εξίσου αποτελεσματική στην προστασία από το άγχος που προκαλείται από ευαισθησία σε λοιμώξεις και, επίσης, εάν οι αγκαλιές μπορούν να προστατεύσουν ένα άτομο από την μόλυνση.

Αν και πιστεύουμε ότι η επαφή με άλλα άτομα μπορεί να μας εκθέσει σε διάφορα μικρόβια και να κολλήσουμε κάποια αρρώστια, οι ερευνητές πιστεύουν πως η σωματική επαφή κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να δουλεύει καλύτερα.vdcxkvdj

Στην έρευνα συμμετείχαν 400 άτομα, από τους οποίους ζήτησαν να καταγραφεί ο αριθμός των αγκαλιών και των συγκρούσεων που βιώναν καθημερινά. Μετά από 2 εβδομάδες, οι συμμετέχοντες εκτέθηκαν στο κοινό κρυολόγημα και οι ερευνητές κατέγραψαν όλα τα σημάδια της αρρώστιας. Τελικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί που αγκαλιάζονταν σε καθημερινή βάση ήταν περισσότερο ικανοί να αντιμετωπίσουν τον ιό αλλά και να αποφύγουν την αρρώστια.

Ο Sheldon Cohen είπε επίσης στο δελτίο τύπου ότι η αγκαλιά από ένα έμπιστο πρόσωπο αποτελεί αποτελεσματικό μέσο για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και ότι η αύξηση της συχνότητας των αγκαλιών μπορεί να μειώσει τις επιβλαβείς επιδράσεις του άγχους. Αυτό, όπως είπε, μπορεί να οφείλεται είτε στην ίδια την αγκαλιά είτε επειδή η αγκαλιά είναι δείκτης υποστήριξης και οικειότητας. Όπως και να έχει, εκείνοι που δέχονται περισσότερες αγκαλιές προστατεύονται περισσότερο από διάφορες μολύνσεις.
Επομένως, αγκαλιαστείτε, κάνει καλό!!!

gjkdsfjvs,

Επιμέλεια : Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Μπορεί μία αγκαλιά να σε προστατέψει από αρρώστιες;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format