Πώς να οργανώσεις σωστά το χρόνο σου


Στη σημερινή εποχή, η φοιτητική ζωή είναι και πολυάσχολη. Μαθήματα, εξεταστικές, επαγγελματική απασχόληση ή ημι-απασχόληση, υποχρεώσεις στο σπίτι, κοινωνική ζωή κ.α.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να οργανώσουμε το χρόνο μας έτσι, ώστε να τα προλαβαίνουμε όλα, χωρίς να υστερούμε πουθενά;

Σίγουρα έχεις ακούσει τα κλασσικά: Φτιάξε λίστα με τις υποχρεώσεις σου, θέσε προθεσμίες, συγκεντρώσου σε αυτό που κάνεις κ.α.

Δεν είναι όμως τόσο εύκολο. Σου παραθέτω, λοιπόν, αγαπητέ αναγνώστη, κάποιες συμβουλές για την καλύτερη οργάνωσή σου με μικρά και απλά βήματα:

  1. Μην αφήνεις τα e-mail σου να κάθονται:

Η διαδικασία ανάγνωσης, αποστολής και απάντησης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι χρονοβόρα και απαιτεί πολλή ενέργεια.

Χώρισέ τα σε φακέλους! Καταχώρησε σε διαφορετικό φάκελο τα πιο επείγοντα και σε άλλον αυτά που χρειάζονται δεύτερη σκέψη για να απαντηθούν. Αν θέλεις να αντλήσεις πληροφορίες από κάποιο, απλά εκτύπωσέ το!

  1. Κάνε την πιο σημαντική δουλειά πρώτα:

Το πρωί που έχουμε όλοι περισσότερη ενέργεια, πάρε προσωπική σου “To-Do List”, επέλεξε τις πιο σημαντικές και άδραξε τη μέρα σου!

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να «βγάλεις» από τη μέση τις πιο σοβαρές, ώστε να διαθέσεις το υπόλοιπο της μέρας σου στις άλλες, με πιο χαλαρό ρυθμό και χωρίς άγχος.

  1. Μάθε ποια ώρα λειτουργείς καλύτερα:

Ο καθένας από εμάς λειτουργεί με τις ώρες του. Άλλος πρωί πρωί με τη δροσούλα, άλλος μεσημέρι, άλλος αργά το βράδυ. Βρες ποια στιγμή της ημέρας αποδίδεις καλύτερα και οργανώσου τότε. Φτιάξε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σου, βάλε προτεραιότητες, κάνε τις επικοινωνίες σου και βάλε τα δυνατά σου!

  1. Γίνε αργός:

Ναι, το ξέρω, ακούγεται περίεργο. Ειδικά όταν έχεις πολλά τρεξίματα. Τόλμησε να αργείς πριν κάνεις κάτι που απαιτεί την προσοχή σου. Καλύτερα να κάνεις μικρά, σταθερά και σωστά βήματα, παρά να τα κάνεις όλα μαζί χωρίς ποιότητα.

Δοκίμασε τα παραπάνω tips και θα δεις ότι ο χρόνος σου θα είναι πιο διαχειρήσιμος.

Γράφει: Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πώς να οργανώσεις σωστά το χρόνο σου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format