Θα έχεις παρέα σπίτι το βράδυ και θέλεις να τους εντυπωσιάσεις με την μαγειρική σου, όμως είσαι τόσο αρχάριος που ακόμα και στα αυγά τους βγάζεις τα μάτια; Μην ανυσηχείς, εγώ είμαι εδώ για εσάς φίλοι μου! Πως μπορείς να φτιάξεις βραβευμένο sandwich μέσα σε 5 λεπτά?
ΜΩΥΣΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ένας πολύ έμπειρος για την ηλικία του chef, με ένα πολύ εντυπωσιακό βιογραφικό ( με εμπειρία σε εστιατόρια της Μεγάλης Βρετανίας, όπως το ΜΑΖΕ του Gordon Ramsay με αστέρι Michelin και το Le caprise στην καρδιά του Λονδίνου).
H παρακάτω συνταγή έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό της ΗΟ.RE.CA. το 2012!
Για να φτιάξεις το sandwich αυτό θα χρειαστείς:
- 1 κρουασάν βουτύρου
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 πιπεριές ψητές κόκκινες
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 τεμάχιο τυρί μοτσαρέλα
- 3 φράουλες
- 7 ελιές καλαμών αμύγδαλα φέτες
- 150 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης ρόκα baby αλάτι πιπέρι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος παρασκευής:
- Κόβουμε το κρουασάν στη μέση.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μουστάρδα και την ανακατεύουμε μαζί με το μέλι. Αλείφουμε το κάτω μέρος του κρουασάν.
- Στραγγίζουμε την μοτσαρέλα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την στρώνουμε στο κρουασάν.
- Από πάνω προσθέτουμε σε λεπτές φέτες την φράουλα.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και την στρώνουμε σε λεπτές φέτες πάνω από την φράουλα.
- Πασπαλίζουμε με φέτες από αμύγδαλα.
- Λαδώνουμε ελαφρά τις πιπεριές Φλωρίνης και τις περνάμε από σχάρα ή ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και τις προσθέτουμε στο sandwich.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την ρόκα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την μισή ποσότητα από την ρόκα στο sandwich και καλύπτουμε με σως μαγιονέζα στην οποία έχουμε βάλει στο multi μαγιονέζα και πιπεριές κόκκινες ψητές.
Γράφει o Indrit Shenaj
Connect with us