Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Διεθνής Έκθεση “Εκπαίδευση 7 Εργασία”


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 17η Διεθνής Έκθεση ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. Το σημαντικότερο γεγονός για την εκπαίδευση και την εργασία τόσο για την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, οι οποίες αποτελούν βασικό σημείο συνάντησης για την Αθηναϊκή νεολαία.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό για το μέλλον, η αυξημένη ανάγκη για ενημέρωση γύρω από τα θέματα της εκπαίδευσης και της εργασίας έφερε στην έκθεση έναν σημαντικό αριθμό νέων ανθρώπων, οικογενειών, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών, που είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχονται σήμερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως πάντα η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ πρόσφερε με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό μια ολοκληρωμένη εικόνα και μια πλήρη ενημέρωση στους νέους μαθητές ή φοιτητές αναφορικά με τα Πανεπιστημιακά προγράμματα Ελλάδας και εξωτερικού σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών σπουδών και διά βίου μάθησης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Περίπου 120 εκπαιδευτικοί φορείς έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους να οραματιστούν το μέλλον τους. Παρέχοντας ενημέρωση για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά αλλά και δια βίου εκπαίδευσης προγράμματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η έκθεση ξεδίπλωσε ένα σύνολο εκπαιδευτικών δυνατοτήτων στην Ελλάδα και σε δεκαπένε ακόμη χώρες: Αυστραλία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τουρκία.

Στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ συμμετείχαν Eλληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Σχολές, ΙΕΚ, Kέντρα Ξένων Γλωσσών, ΚΕΚ, Πρεσβείες, Φορείς, Εκδότες, Εταιρείες με προϊόντα και υπηρεσίες για νέους, εταιρείες/προμηθευτές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.α. Ιδιαίτερη απήχηση είχε το περίπτερο της πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Εμπορικού Κέντρου Αθηνών με τη συμμετοχή εννέα εκπαιδευτικών ιδρυματών.

Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του κοινού που παρακολούθησαν το «Σταδιοδρόμιο – Job Festival» όπου έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες. Πάνω από 1.000 άτομα παρακολούθησαν το πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώσαμε στο πλαίσιο της έκθεσης σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Equal Society – Κοινωνία Ισων Ευκαιριών. Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο σε θεματολογία αλλά και σε δραστηριότητες που παρείχαν πολύτιμη ενημέρωση σε καίρια θέματα, όπως η εργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι τάσεις της αγοράς, ο επαγγελματικός προσανατολισμός κ.α. Παράλληλα καταξιωμένες προσωπικότητες του χώρου ανέλυσαν συναφή θέματα και ανταλλάξαν απόψεις με τους επισκέπτες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση του Internet και την αξιοποίηση του Facebook για την επικοινωνία της έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων.  Κεντρική δράση της προβολής στο Internet ήταν και φέτος το διασκεδαστικό και πρωτότυπο παιχνίδι γνώσεων με πλούσια δώρα που έπαιξαν οι επισκέπτες στο Facebook αλλά και κατά την επίσκεψή τους στην έκθεση.

Η 17η Διεθνής ‘Εκθεση «Εκπαίδευση και Εργασία 2015», πραγματοποιήθηκε και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Δήμων Αθηναίων βοηθώντας την κρίσιμη επιλογή προορισμού για εκπαίδευση.

Η είσοδος στην έκθεση ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ και στο ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΟ-Job Festival ήταν δωρεάν.

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Διεθνής Έκθεση “Εκπαίδευση 7 Εργασία”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format