Διπλή η εξεταστική Φεβρουαρίου- Ιουνίου για τους φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ…


Διπλή εξεταστική θα έχουν το Φεβρουάριο του 2015 οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ που θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους, καθώς, θα είναι σε θέση να δώσουν ακόμη και μαθήματα του εαρινού εξαμήνου…
Επιπλόν, τον Ιούνιο οι φοιτητές θα μπορέσουν να εξεταστούν στα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου. Την εν λόγω απόφαση, που υπέγραψε το υπουργείο Παιδείας,

δεν έχουν ωστόσο “αγκαλιάσει” οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι θεωρούν πως τα πανεπιστήμια, μετατρέπονται έτσι σε εξεταστικά κέντρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και όπως μεταδίδει το kathimerini.gr, θα κατατεθεί τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή ώστε οι φοιτητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ να μπορούν να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2015 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν από προηγούμενα εξάμηνα, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο. Η τροπολογία θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση είχε λάβει και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για το 2014. Βέβαια, για το 2014 στόχος του υπουργείου ήταν να διευκολυνθούν οι λεγόμενοι «αιώνιοι» φοιτητές, που είχαν ξεπεράσει τον ανώτατο χρόνο σπουδών που δίνεται εκ του νόμου 4009/2011 να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Ομως, η νυν ηγεσία του υπουργείου έχει προβλέψει ειδική ρύθμιση (ψηφίστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου) για τους εναπομείναντες «αιωνίους» που πρέπει να πάρουν το πτυχίο τους.

Συγκεκριμένα, όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη ή υπέβαλαν τη σχετική δήλωση μαθημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις, εξαιρέθηκαν από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας και τους δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον προσεχή Φεβρουάριο.

Καθώς η νέα ρύθμιση αφορά τους φοιτητές όλων των εξαμήνων (και όχι μόνο τους «αιωνίους») δημιουργείται η στρέβλωση φοιτητές να μπορούν να εξετασθούν σε μαθήματα για την επιτυχή ολοκλήρωση των οποίων απαιτούνται παρουσίες και εργασίες. «Με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο και το υπουργείο Παιδείας παρεμβαίνει στην ακαδημαϊκή αυτονομία των ΑΕΙ» ανέφερε χθες η Ευγενία Μπουρνόβα, πανεπιστημιακός του Παν. Αθηνών και μέλος του Συμβουλίου του.

Απεργία διοικητικών

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επίσης, αρχίζει σήμερα η 48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και ΤΕΙ με βάση σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ). Καθώς στο τέλος του χρόνου ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας, η ΟΔΠΤΕ ζητεί να επανατοποθετηθούν όλοι οι διοικητικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Ηδη έχουν προκηρυχθεί 600 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και απομένουν άλλοι περίπου 450 διοικητικοί υπάλληλοι που είναι μετέωροι. Για το θέμα οι διοικητικοί κάθε ΑΕΙ προγραμματίζουν σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη 1 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πηγή:www.inewsgr.com


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Διπλή η εξεταστική Φεβρουαρίου- Ιουνίου για τους φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format