Ποια ηταν η αρχή του Albert Einstein για τη βελτίωση της παραγωγικότητας;


Από το 1912 έως το 1915, ο Albert Einstein ήταν ένας πολύ συγκεντρωμένος άνθρωπος. Η δουλειά που είχε προηγηθεί από τον ίδιο τα προηγούμενα έτη πάνω στη θεωρία της σχετικότητας και για τη κβάντωση του φωτός, ανάμεσα σε άλλα θέματα εργασίας, μόλις είχε αρχίσει να τραβάει την προσοχή του επιστημονικού κόσμου. Ο Einstein είχε αφήσει το ελβερικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και ήλπιζε για μια θέση καθηγητή σε Γερμανία και Πράγα, αλλά το 1912 κατέληξε στο ETH Institute της Ελβετίας.

Εκεί, γνώρισε τον μαθηματικό Marcel Grossman. Έπεισε τον εαυτό του ότι αν πρόσθετε τα νέα για την εποχή εκείνη μη ευκλείδεια μαθηματικά του Grossman στη δική του θεωρία της σχετικότητας, θα είχε τη δυνατότητα να γενικεύσει τη θεωρία αυτή και για τη βαρύτητα. Μια τέτοια ανακάλυψη θα ήταν τεράστια, καθώς θα ανέτρεπε τον πιο διάσημο νόμο της ιστορίας.

Έτσι, στρώθηκε στη δουλειά.

Το χρονικό διάστημα 1912-1915, λοιπόν, απορροφήθηκε εξ ολοκλήρου από το project αυτό, τόσο πολύ, που διάφορες πηγές της εποχής αποκαλύπτουν ότι ο γάμος του βρισκόταν σε κρίση και τα μαλλιά του άσπρισαν από το υπερβολικό άγχος.
Αλλά τελικά τα κατάφερε. Τελικά το 1915, δημοσίευσε τη θεωρία του ολοκληρωμένη. Μάλιστα, η θεωρία αυτή αποτελεί ένα από τα καλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα – αν όχι το καλύτερο – του 20ου αιώνα.

Η αρχή του Albert Einstein:

Αυτή η πίεση του διάσημου αυτού επιστήμονα, στην οποία υπέβαλε τον εαυτό του, είναι μια μεγάλη αλήθεια για τα κατορθώματα, γενικά. Σαν άνθρωποι, είμαστε πολύ πιο παραγωγικοί όταν είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι σε ένα μικρό αριθμό εργασιών, πάνω στα οποία μπορούμε να προσφέρουμε μεγαλύτερη προσοχή. Τα κατορθώματα, τα οποία αξίζουν, απαιτούν και σκληρή δουλειά. Δεν χωράνε περικοπές σε τέτοια θέματα. Αν δηλαδή αναλάβεις μια καινούργια υποχρέωση ή μια νέα εργασία, πρέπει να γνωρίζεις ότι θα σου απορροφήσει χρόνο και προσπάθεια πριν την αναλάβεις.

Σε ένα τέλειο κόσμο, όλοι θα είμασταν σαν τον Einstein. Θα αναλαμβάναμε μόνο ένα με δύο υποχρεώσεις σε κάθε τομέα της ζωής μας (τον επαγγελματικό, τον προσωπικό και αυτόν των επιπλέον δραστηριοτήτων). Και, επίσης, θα είχαμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε να θέσουμε τους υπόλοιπους τομείς σε αποκλεισμό, σε περίπτωση που επιθυμούσαμε να επικεντρωθούμε σε έναν, χωρίς να χαθεί η ισορροπία.

Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί…

Στην αναζήτηση της δικής σου θεωρίας της σχετικότητας:

Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιο project μπορούμε να αναπτύξουμε, ώστε να αποδειχθεί η δική μας θεωρία της σχετικότητας και ποια είναι τα “σκουπίδια”. Για αυτό το λόγο, τα πιο φιλόδοξα άτομα, ακολουθούν κάποια στρατηγική. Φυτεύουμε πολλούς σπόρους στο ίδιο χωράφι, για παράδειγμα, θα υποβάλλουμε αιτήσεις για πολλές θέσεις εργασίας, θα συμμετάσχουμε σε πολλούς συλλόγους και ομάδες, θα δεσμευτούμε σε πολλές μικροδουλειές, κανονίζουμε πολλές συναντήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα θελήσεις να κρατήσεις επαφές με όλο τον κοινωνικό σου περίγυρο.

Δεν γνωρίζουμε ότι όλοι αυτοί οι σπόροι κάποια στιγμή θα βγάλουν ρίζες και θα μεγαλώσουν, με αποτέλεσμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα χάσουμε τον έλεγχο, το ενδιαφέρον μας, αλλά και την ευκαιρία για επιτυχία που θα αλλάξει τη ζωή μας.

Εν τέλη, οι ρίζες αυτές θα μαραθούν από την έλλειψη φροντίδας. Μια τέτοια κατάσταση κατακρεουργεί την αρχή του Einstein. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Η εκκαθάριση της παραγωγικότητας:

Πώς δουλεύει;

1. Όταν αισθανθείς ότι το καθημερινό σου πρόγραμμα είναι πολύ γεμάτο, πάρε ένα κομμάτι χαρτί και χώρισέ το σε 3 μέρη: το επαγγελματικό, το προσωπικό και σε αυτό των extra υποχρεώσεων.

2. Αφού έχεις χωρίσει τις υποχρεώσεις σου στις παραπάνω 3 κατηγορίες, διάλεξε 1-2 από κάθε κατηγορία, τις οποίες θεωρείς σημαντικότερες τη δεδομένη στιγμή της ζωής σου.

3. Μετά, σβήσε εντελώς από τη λίστα τα πιο ασήμαντα project που δεν είναι ανάγκη να κάνεις καθόλου.

4. Πέρα από τις σημαντικές υποχρεώσεις και αυτές που έχεις σβήσει τελειώς, κανόνισε να ασχοληθείς με αυτές που έχουν απομείνει 1-3 φορές μέσα στην εβδομάδα σου.

5. Μόλις τελειώσεις αυτή τη διαδικασία, θα έχεις ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι ασχολίες με τις οποίες αξίζει να ασχοληθείς και ποιες όχι. Έτσι, θα σου είναι ευκολότερο να διαλέξεις ποια θα είναι η δική σου θεωρία της σχετικότητας.

Σημαντικό σημείο: Προσπάθησε να κρατάς τουλάχιστον 1 μήνα το χρόνο χωρίς να προσθέσεις κάποιο καινούργιο project στο πλάνο σου. Αντιθέτως, το μήνα αυτο ρίξε όλη σου την προσπάθεια στην εργασία που σου αρέσει να ασχολήσε περισσότερο. Όπως ακριβώς θα έκανε και ο Einstein.

Επιμέλεια : Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Ποια ηταν η αρχή του Albert Einstein για τη βελτίωση της παραγωγικότητας;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format