Διάκριση: Το ΟΠΑ 51ο στην Ευρώπη!


Νέα διάκριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) το οποίο κατέλαβε την 51η θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς κατατάξεις, την Quacquarelli Symonds (QS).

Η διάκριση αφορά στην κατηγορία των Ιδρυμάτων που παρέχουν Μεταπτυχιακά Προγράμματα Πλήρους Φοίτησης στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (full-time MBA).

Στη διεθνή λίστα κατάταξης QS Global 200 Business Schools αξιολογούνται περίπου 3.000 Πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο, ενώ μόλις τα 500 καλύτερα αυτών συμπεριλαμβάνονται και κατατάσσονται ξανά ανά γεωγραφική περιοχή.

Τα κριτήρια της κατάταξης είναι ουσιαστικά δύο: η φήμη των αποφοίτων στην παγκόσμια αγορά εργασίας (με 85% βαρύτητα) και η φήμη του Ιδρύματος στην ακαδημαϊκή κοινότητα (με 15% βαρύτητα), στοιχεία τα οποία συγκεντρώνονται μέσα από ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν εργοδότες και ακαδημαϊκοί από όλον τον κόσμο. Για την κατάταξη αυτή, συμμετείχαν περίπου 64.000 ακαδημαϊκοί και 29.000 εργοδότες.

Στην ίδια λίστα, το ΟΠΑ συγκαταλέγεται για το 2014 στα Ιδρύματα με πολύ υψηλή ερευνητική απόδοση (very high research intensity), ενώ στην κατηγορία Κοινωνικές Επιστήμες κατατάσσεται παγκοσμίως στην 286η θέση. Επιπρόσθετα, στο πεδίο Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας το ΟΠΑ κατατάσσεται στις θέσεις 151-200 και στο πεδίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στις θέσεις 101-150.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Πηγή: jobgr.blogspot.gr

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Διάκριση: Το ΟΠΑ 51ο στην Ευρώπη!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format