Τέρμα στον σκουπιδότοπο της Φιλοσοφικής στα μέσα Δεκέμβρη


Στα μέσα Δεκέμβρη, στην καλύτερη περίπτωση, θα έχει καθαρίσει, όπως υπολογίζεται, η Φιλοσοφική Σχολή, από τα σκουπίδια που ταλαιπωρούν το κτίριο για μήνες.

Η νέα πρυτανική ηγεσία, που ανέλαβε τον Σεπτέμβρη, αναγκάστηκε να τρέξει με ταχείες διαδικασίες την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο οποίος έχει καθυστερήσει από τον Μάρτη, ενώ ως λύση ανάγκης μέχρι να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες έχει αποδεσμεύσει κάποια χρήματα για συνεργείο, το οποίο αραιά και πού καθαρίζει τους κοινόχρηστους χώρους και τις τουαλέτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”.

Η εικόνα, όμως, αυτή τη στιγμή στο Ίδρυμα παραμένει απογοητευτική, καθώς τα απορρίμματα συσσωρεύονται, ενώ οι τουαλέτες συνεχίζουν να αποτελούν εστία μόλυνσης.

Όσο για τον δήμο Αθηναίων που είχε προτείνει να καθαρίσει εθελοντικά τον χώρο, επισκέφτηκε μια φορά το κτίριο, από το οποίο βέβαια απομάκρυνε πέντε τόνους σκουπιδιών.

Ο τελικός διαγωνισμός για την ανάληψη των καθηκόντων της καθαριότητας είναι ιδιαίτερα χρονοβόρος και στην περίπτωση που υπάρξουν ενστάσεις, είναι πολύ πιθανόν να μην προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς.

Η πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προσπαθεί να επιλύσει το θέμα, εξαντλώντας κάθε νομικό παραθυράκι ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες, γι’ αυτό παράλληλα τρέχει και διαδικασία διαπραγμάτευσης. Μια μεταβατική σύμβαση, δηλαδή, για την καθαριότητα, η οποία, συμφώνα με τον αντιπρύτανη Αντώνη Καλοκαιρινό, βρίσκεται στην τελική φάση και πολύ πιθανόν μέσα στο επόμενο 10ήμερο ή 15ήμερο να έχει ολοκληρωθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με Φοιτητικές Ειδήσεις ΕΔΩ

Πηγή: news.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τέρμα στον σκουπιδότοπο της Φιλοσοφικής στα μέσα Δεκέμβρη

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format