Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου χάνει το 80% των φοιτητών του


Ερημώνουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας λόγω της μαζικής φυγής φοιτητών προς τα κεντρικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ημερησίας» είναι  χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έως και το 80% των πρωτοετών έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να «μεταπηδήσουν» σε αντίστοιχη σχολή κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Για το οξύτατο αυτό πρόβλημα ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στέφανος Γκρίτζαλης τη σύνοδο των πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, την ίδια ώρα που πρυτάνεις κεντρικών πανεπιστημίων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης επισήμαναν τον κίνδυνο να «βουλιάξουν» από φοιτητές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πρυτάνεων, συνολικά περίπου 40.000 φοιτητές αναμένεται να δηλώσουν ότι επιθυμούν να λάβουν μετεγγραφή. Από αυτούς, υπολογίζεται ότι περίπου 20.000 θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι, εκ των οποίων οι 13.000 θα είναι παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και εκείνα που πληρούν κοινωνικά κριτήρια και οι 7.000 θα πληρούν τα οικονομικά κριτήρια.

Το ζήτημα προκαλεί «πονοκέφαλο» στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το «κύμα» των 20.000 φοιτητών λαμβάνοντας τέσσερα μέτρα: μεταφορά κονδυλίων από τα περιφερειακά προς τα κεντρικά ΑΕΙ / ΤΕΙ, μετεγγραφές μόνο σε ΑΕΙ του τόπου κατοικίας του δικαιούχου και μόνο σε τμήματα με αντίστοιχο αντικείμενο σπουδών και όχι συναφές και κατανομή των δικαιούχων μετεγγραφής σε διάφορα ΑΕΙ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: alfavita.gr

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου χάνει το 80% των φοιτητών του

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format