Studdle: Η εφαρμογή που έχει όλα όσα χρειάζεται ένας φοιτητής!


To Studdle είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή – εργαλείο για όλους τους φοιτητές, η οποία πρόκειται να γίνει ο καλύτερος σύντροφος στην καθημερινότητα και στις σπουδές σας. Οι δημιουργοί του μιλούν στο MyStudentpass.gr και μας παρουσιάζουν τις υπηρεσίες και τις χρήσεις που προσφέρει, την υλοποίησή του, την ομάδα που κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά και τι επιφυλάσσει το μέλλον για το Studdle:

logo-500-black

Πείτε μας δύο λόγια για το Studdle: Τι υπηρεσίες προσφέρει στους χρήστες του;

Το Studdle είναι μια εφαρμογή για κινητά με λειτουργικό iOS και Android και αφορά κυρίως φοιτητές. Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται καθημερινά ένας φοιτητής σε μία εφαρμογή. Αναλυτικά, μέσα από το Studdle κάθε φοιτητής θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε:

  • Ανακοινώσεις
  • Πρόγραμμα Μαθημάτων και Εξεταστικής
  • Χάρτη με τη σχολή και τα σημεία παραλαβής των συγγραμμάτων
  • Καθημερινή ενημέρωση για τυχόν απεργίες
  • Τρόπους μετακίνησης από και προς τη σχολή
  • Στοιχεία επικοινωνίας με τη γραμματεία και τους καθηγητές

Και, τέλος, όλα τα απαραίτητα links για να ενημερώνεται, όπως το E-class ή το My Studies.

Εκτός από τις πληροφορίες που δίνει στους φοιτητές για τη σχολή στην οποία σπουδάζουν, περιέχει και άλλα είδη πληροφοριών που ενδιαφέρει τον φοιτητικό κόσμο;

Προς το παρόν, ένας φοιτητής βρίσκει πληροφορίες αποκλειστικά για την σχολή του. Ωστόσο, είναι στα μελλοντικά μας σχέδια να ενσωματώσουμε και πληροφορίες πέρα από τις ακαδημαϊκές.

Πόσο εύκολο είναι το Studdle στη χρήση;

Για τη δημιουργία του Studdle δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο User Experience με σκοπό ο χρήστης να μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε όλα τα θέματα που τον αφορούν με την μικρότερη δυνατή κίνηση. Στην ουσία, η ομαδοποίηση της πληροφορίας που πραγματοποιήσαμε θεωρούμαι πως καθιστά πολύ εύκολη την χρήση της εφαρμογής. Τον τελικό λόγο όμως τον έχουν οι χρήστες.

screenshot_1 screenshot_3

screenshot_4 screenshot_2

Ποιοι κρύβονται πίσω από τη δημιουργία του;

Η ομάδα του Studdle αποτελείται από έξι άτομα, τα οποία είναι τα παρακάτω:
Δημήτρης Κανέλλης, είναι ο υπεύθυνος για την προώθηση της εφαρμογής μέσα από τα social media και όχι μόνο.
Δημήτρης Τσιγουρής, είναι ο υπεύθυνος για την υλοποίηση της εφαρμογής για το Android λειτουργικό.
Αποστόλης Σταματιάδης, επίσης υπεύθυνος για την υλοποίηση στο Android λειτουργικό και κυρίως το θέμα του interface της εφαρμογής στις συσκευές.
Αντώνης Κορκοφίγκας, είναι ο υπεύθυνος για την υλοποίηση της εφαρμογής στο iOS λειτουργικό.
Γιώργος Μαυρομμάτης, είναι ο υπεύθυνος για το User Interface της εφαρμογής καθώς για την συνολική εμπειρία του χρήστη εντός της εφαρμογής. Επίσης, οτιδήποτε έχει να κάνει με κάποια γραφική απεικόνιση περνάει από το χέρι του.
Χρύσα Κοκκόση, η Χρύσα είναι η μοναδική κοπέλα της ομάδας και ασχολείται κυρίως με τα επιχειρηματικά θέματα της εφαρμογής.

Πόσο εύκολος ήταν ο δρόμος για την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος;

Ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος καθώς το Studdle προς το παρόν καλύπτει μόνο τις σχολές της Αθήνας. Ο στόχος όμως είναι να ενσωματωθούν όλες οι σχολές της Ελλάδας σιγά σιγά. Ο μεγάλος όγκος των πληροφοριών και η ομαδοποίηση τους ήταν το πιο δύσκολο εμπόδιο που συναντήσαμε.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την εφαρμογή;

Σκοπός της ομάδας μας αλλά και της εφαρμογής είναι να εξελισσόμαστε συνέχεια ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες των χρηστών μας. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να ενσωματωθούν όλες οι σχολές της Ελλάδας ώστε όλοι οι φοιτητές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή. Μέσα στα μελλοντικά μας σχέδια είναι να ενσωματώσουμε ειδοποιήσεις στην εφαρμογή ώστε κάθε φοιτητής να ενημερώνεται αυτόματα για τις ανακοινώσεις που τον αφορούν όπως τα προγράμματα εξεταστικής, δηλώσεις μαθημάτων και τις βαθμολογίες του.

Συνέντευξη από την Έφη Γκαραβέλα

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Studdle: Η εφαρμογή που έχει όλα όσα χρειάζεται ένας φοιτητής!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format