4ος Διαγωνισμός Διηγήματος: Λόγω Τέχνης


«Δρόμος», «Ηδονή», «Λιμάνι», «Κεχριμπάρι», «Ταξίδι», «Γέρος», «Καλοκαίρι». Επτά λέξεις από την «Ιθάκη» του Κ. Π. Καβάφη θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο διήγημά τους οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτισμού Artspot.

Ο εφετινός διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε ήδη, είναι αφιερωμένος στον αλεξανδρινό ποιητή τον οποίο τιμούμε το 2013-Έτος Καβάφη και λήγει στις 15 Οκτωβρίου. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, όμως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην πλοκή του διηγήματός τους τις επτά προαναφερθείσες λέξεις του ποιήματος του Καβάφη, σε οποιαδήποτε πτώση ή αριθμό. Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 1.000 λέξεις.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα επιλέξει τα 40 καλύτερα διηγήματα που θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, οι οποίες υποστηρίζουν εφέτος το «ΛόγωΤέχνης». Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι συγγραφείς: Μάνος Ελευθερίου, Κώστας Κατσουλάρης, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Σώτη Τριανταφύλλου, η υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας των εκδόσεων Μεταίχμιο Ελένη Μπούρα, και ο εκπρόσωπος του φορέα διοργάνωσης Artspot Γιάννης Φαρσάρης.

Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει την πρωτοτυπία, το λογοτεχνικό ύφος, την πλοκή, τη δομή, τη σκιαγράφηση των ηρώων και τη δημιουργική σύνθεση ιστοριών που συμπεριλαμβάνουν τις επτά παραπάνω λέξεις. Στους έξι πρώτους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση βράβευσης. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. http://logotexnis.artspot.gr/


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

4ος Διαγωνισμός Διηγήματος: Λόγω Τέχνης

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format